מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד רגישורד24/07/2009
שלום, יש לי שני בנים. הגדול בן 5.9 שנים והקטן בן 9 חודשים, הגדול ילד מאוד עדין, רגיש איטי -ילד 'שאנטי'. לאחרונה (חודש בערך) יש לו רגישות יתרה. מכל דבר שלא נראה לו הוא בוכה מתעצבן כועס ומגיב בצורה שלא אופיינית לו. חשוב לציין שכשאחיו נולד הוא כלל לא התייחס אליו וכיום הוא כל הזמן עסוק בלהצחיק אותו לשתף אותו ממש אחים לתפארת. החלטנו בעצת הגננת להשאיר אותו שנה נוספת בגן חובה בגלל הנושא הרגשי. לדוג' הבוקר בקייטנה הוא צייר ציור לקח טוש משולחן סמוך והילדים ביקשו ממנו להחזיר את הטוש כשייסים והוא פרץ בבכי שבשולחן שלו אין טוש.. אני מרגישה שעובר עליו משהו אך איני יודעת מה - האם יש חוג או משהו שיכול לעזור לו להיות יותר בוגר ? איך אנו כהורים יכולים לעזור לו?אנו עוברים דירה עוד כחודשיים לגן חדש ללא חברים ואני רוצה בתקופה הקצרה שיש להכין אותו רגשית, אני לא רוצה שילדים שלא מכירים אותו יסוגו ותהיה לו בעיה חברתית.
תודה רבה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד רגיש
ליאת גרוס27/07/2009שלום ורד
ראשית נשאלת השאלה מה קרה בחודש האחרון? למה עכשיו? מה גורם לרגרסיה בהתנהגותו?
שנית- הישארות של שנה נוספת יכולה לעזור רק אם תנצלו שנה זו לטפל בבעיה. התנהגות כפי שאת מתארת היא בדר"כ תוצאה של התנהלות בבית ולא של בשלות נמוכה שעוברת מעצמה עם הגיל. נשמע שאין לו כלים להתמודד עם תסכול ולכן כל דבר מערער אותו. מומלץ לפנות להדרכת הורים על מנת לקבל כלים כיצד לחזק אותו ולסייע לו.
לגבי מעבר הדירה, זה לא פשוט לאף ילד, בטח לא לילד רגיש. עם זאת ניתן לנצל את המעבר כדי לספק לו חוויה של הצלחה והתמודדות באופן שיחזק אותו. לקראת המעבר חשוב לעדכן אותו ולספר לו פרטים על המעבר. על הבית, החדר שלו , הגן החדש וכו. חשוב לענות לשאלותיו. כדאי לנסות לחבר אותו עם כמה מילדי הגן בטרם תתחיל השנה. אם את חוששת, ליווי מקצועי (להורים) יכול לסייע בתהליך.
חשוב לשדר לו שהוא יכול ומסוגל להתמודד.
בהצלחה
אשמח להתעדכן
ליאת גרוס
מודיען* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)