שנה קשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שנה קשה
    דינה
    25/07/2009

שלום שלום:חזרנו משליחות של 3 שנים בארה'ב,עזבנו כשרונית היתה בת 5וחזרנו לכיתה ג'
    הקליטה שם בגן חובה היתה מצויינת,וה3 שנים עברו בהנאה מרובה והצלחה מסחררת בלימוד השפה וגם מבחינה חברתית.
    החזרה לארץ היתה נהדרת מבחינת משפחה וחברים,אבל החזרה לבית הספר קשה מאוד,היתה בעיה של אלימות בהסעות שהבית ספר כמובן לא פתר,בהתחלה אלימות לאחרים ואז הופנתה האלימות גם לשתי בנותי,הגדולה בכיתה ו',עם ביטחון עצמי שגם לא נהנתה מהאלימות,אבל יכלה להתמודד,ו,וכל פעם שהיו פונים לרונית,היו אומרים לה,פני דג,או על הלחיים שלה,או אני לא יודעת איזו שטות אחרת,בכיתה היו כמה ילדים מופרעים שהמחנכת גם לא הצליחה להשתלט עליהם שגם היוו שותפים לכל מיני תקריות,פעם אחת ראו אותה מחטטת באף וירדו עליה כולם,ועוד כל מיני ארועים מצערים אחרים,בכל כל אילו קנתה לה כמה חברות טובות,אבל לא מנסה להפגש איתן,אני דוחפת,מתקשרת,וקובעת כל הזמן,במשך השנה,נוצר לה מין כיפוף בכתפיים כלפי פנים מחוסר ביטחון עצמי,התפרציות של בכי,שקשה נורא לשדל אותה להרגע,אחותה הגדולה יורדת עליה כדי לנסות לשנות את ההתנהגות שהיא מתביישת בה,ואני פה חסרת אונים,פניתי לפסיכולוגית של בית הספר בשביל לקבל עזרה,כמובן שהיא מטפלת בבעיות גדולות מאילו,ואני כל הזמן מפחדת שזה יהיה לתמיד ,ולא ישתפר עם הזמן.רונית ילדה רזה גבוה ויפה,חכמה מאוד,בשנה היא קוראת
    יותר טוב מחבריה לכיתה,אוהבת חיות,תמיד העדיפה להיות בבית,היתה הילדה היחידה בבית,שהיתה עונה לי כשהייתי קוראת בשמה,עושה מה שאני מבקשת,מחייכת מחבקת
    והיום כאילו רוב הזמן בסדר,אבל יש התפרצויות בתדירות גבוה יחסית,אם אני מסרבת לה למשהוא,ממש מתפרצת,צורחת מקללת,כאילו בן אדם אחר.
    אני מבינה שזה לא מספיק פרטים,ואני יכולה להמשיך לכתוב עד מחר,אבל אם אפשר להגיב לפי מה שכתבתי?
    תודה מראש
    דינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שנה קשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי הסתגלות

זהורית אסולין שמחון
    26/07/2009

העזרה לביתך צריכה להיות בשני מישורים. האחד מערכתית לדאוג שבית הספר יהיה סביבה מוגנת ובטוחה לביתך כדאי לנהל בתחילת שנה פגישה עם המחנכת היועצת ואם יש צורך אז לערב את מנהלת בית הספר. גם בבית חשוב לתת לה תחושת מוגנות סביב הירידות של האחות הבכורה .

המישור השני שדרכו כדאי לטפל היא בסוגיית בטחון העצמי . היא אינה בהכרח צריכה להיות חברה של כל הבנות בכיתה אך בהחלט כדאי שתבנה יחסים עם חברה או שתיים שיעניקו לה בטחון ושייכות בנוכחותה . התפרצויות הבכי שלה והחוצפה הן ביטוי למצוקה רגשית . ועל כן אם פסיכולוגית בית הספר לא יכולה לעזור אני מציעה לפנות לטיפול דרך קופת החולים בה אתם מבוטחים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו