עזרה דחופה בבקשה - ילדה בת 9

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה בבקשה - ילדה בת 9
    ענת
    26/07/2009

יש לי ילדה בת 9 חכמה במיוחד וסקרנית במיוחד. באופן מקרי גיליתי לפני מס' ימים, שהיא וחברה גלשו לאתר פורנוגרפי על אף שבבית חסמתי אתרים אלו.
    כאשר התגלה הדבר, בתי סיפרה לי, כי היא וכמה חברות מסתכלות מדי פעם באתרים כאלה ותיארה במדויק מה יהא ראתה, ללא ספק תכנים קשים לגיל זה.לאחר זמן מה הוסיפה וסיפרה לי, שהיא וחברה מסויימת אף "ניסו" את מה שהן ראו, קרי הורידו בגדים, הסתכלו אחת על השנייה ללא בגדים ואף מיששו אברים אינטימיים- בעקבות הסרטונים.
    אני הייתי המומה אך ניסינו יחד עם בעלי לומר לה, שאנחנו מצטערים שנחשפה לדברים שהם לא לגילה, ואיננו חושבים שהיא "אשמה" אלא אלו היו מעשים של סקרנות ואנו אומרים לה לא לעשות דברים כאלה יותר כי הם לא לגילה - לא לראות ולא לעשות. נתנו לה גם הסברים מפורטים וכנים לכל שאלותיה וניסינו להסביר כמובן שהסרטים מוגזמים ואינם משקפים את המציאות, כפי שהיא.

כעת לבעיה. מאז שהעניין "יצא לאור" בתנו לא יודעת מנוחה. היא כל הזמן מוטרדת - ילדה מלאת שמחת חיים בדרך כלל- והדברים שראתה מציקים לה מאד - כל דבר מזכיר לה את בסרטונים שראתה והדבר גורם לה לבכי ועצבות, דברים שממש לא אופייניים לה בדרך כלל
    מעבר לזה היא חוזרת ואומרת שהיא כבר לא ילדה רגילה יותר ושהיא עשתה דברים רעים.
    אנחנו מנסים לומר לה שלא תאשים עצמה, ושאנחנו לא כועסים אך זה לא עוזר. היא מלאת רגשות אשמה וכל זמן שהיא לא עסוקה במשהו העניין של הבכי והעצבות יכול להופיע פתאום.
    ניסיתי להציע שנלך לפסיכולוג אבל היא -בגלל הנושא הרגיש- לא רוצה לדבר על זה עם אף אחד.
    כשאר הבכי והעצבות תופסים אותה, הרבה פעמים לפני אנשים אחרים, קרובי משפחה, חברים, אנחנו עובדי עצות: מצד אחד מנסים להרגיע ולתמוך, צצד שני הסביבה שואלת מה הבעיה ואנו עומדים בפני מצב לא נעים לחלוטין. כמובן העיקר הוא לעזור לה לצאת מהבוץ , שתחזור למסלול הרגיל. יש לציין, כי בתנו איננה דכאונית והיא מגיעה למצב של בכי ועצבות אול פעם ביומיים בשל הזכרונות.
    אנא עזרו לי לעזור לה, הדבר לא נותן לי ולבעלי מנוחה.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשיפה לפורנוגרפיה

זהורית אסולין שמחון
    26/07/2009

אני חושבת שבתכם אכן נחשפה לחומר שקשה לעיכול ולהבנה בגילה והיא נבהלת מהמשמעויות של הדבר. אתם לא מתעלמים ומאד קשובים ורגישים אליה. יחד עם זאת לאור תגובה זו אני מציעה לפנות לייעוץ אישי כדי להכיר לעומק את הילדה וכיצד אפשר להחזירה למסלול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו