בעיית התמודדות התנהגותית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיית התמודדות התנהגותית
    מיטל
    26/07/2009

שלום
    שמי מיטל ואני אמא לילדה בת שנתיים ושבעה חודשים. לאחרונה הילדה מגלה סימני עצמאות שזה טוב לכשעצמו אולם הבעיה מתחילה בכך שהיא מסרבת שאני או אביה נלביש אותה
    ולמעשה מתעקשת להתלבש לבד. הילדה עדיין אינה יודעת לעשות זאת.
    לעיתים אני מצליחה להסיט את תשומת ליבה וכך אני מצליחה להלבישה.
    חשוב לציין היא מסרבת שאני אלמד אותה ומתעקשת לבד, כנ"ל לגבי נעילת נעליים או טיטול.
    המצב מאוד מטריד ולעיתים אני נאלצת להשתמש בכוח כאשר מדובר ביציאה מהבית לעבודה או לגן
    דבר שהנו הכרחי.
    אשמח לקבל טיפים כיצד להתמודד עם התופעה
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית התמודדות התנהגותית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצמאות

זהורית אסולין שמחון
    26/07/2009

בהחלט זוהי התנהגות מבורכת ומעידה על התפתחות נפשית תקינה. גיבוש העצמאות והאוטונומיה של הילד חשובה מאד, גם אם הוא מתעקש לעשות משימות שעדיין אינו בשל לעשותן, כדאי לעשות הסדר שבו חלק מהדברים היא לובשת וחלק אחר מלבישים. או לחלופין בבוקר כשממהרים אתם מלבישים , ולפני השינה כשיש יותר זמן היא תתלבש לבד. העיקרון החשוב הוא לא להקטין אותה דרך ביטויים את קטנה, את לא מסוגלת, רק אבא ואמא יכולים. ומצד שני לא לתת לה לעשות דברים שמסכנים אותה תחת כותרת העצמאות.ובכלל אפשר לתת לה תחושה שיש הרבה דברים אחרים שהיא כן מסוגלת ויכולה לעשות- לאסוף צעצועים, לסדר בובות, לאכול לבד, לבחור מה רוצה ללבוש וכולי. בהחלט גיל שדורש סבלנות רבה מההורים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו