מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טראומה לילדסמדר26/07/2009
שלום רב,
הייתי רוצה את עזרתכן...
בני בן השש שיחק הבוקר עם האוגר שלו, יש לו אותו כבר שלושה חודשים והוא מאוד קשור אליו, במהלך המשחק נפל על האוגר צעצוע של הילד והאוגר מת , בעלי נכח עימו בעת שזה קרה , הילד קרא לו והוא ראה את האוגר על הרצפה מלא בדם הוא ביקש מהילד לצאת ושהכל בסדר על מנת לנקות את הדם. לאחר מכן הוא הסביר לו שהאוגר מת ושהוא יקנה לו אוגר חדש. אכן הוא קנה לו אוגר חדש, רק אחרי הקניה של האוגר התקשר בעלי וסיפר לי על המקרה , הוא לא רצה לספר לי בנוכחותו של הילד, אני התעקשתי שעליו לשקר לו ולומר לו שהאוגר לא מת אלא נפצע ואמא לקחה אותו לוטרינר והכל יהיה בסדר, אכן כך אמרנו, הבעיה היא שהוא כבר בכה פעמיים לפני ה"שקר" ואמר שהוא לא רוצה את האוגר החדש אלא את הישן ומאז השקר הוא נרגע מעט, האם זה נכון מה שעשיתי או שמא צריך לומר את האמת, הוא מרגיש נורא שזה קרה בגללו.
האם אני צריכה לעשות עוד משהו , כי המחזה של האוגר עם הדם זה טראומתי למדיי.
מה עלי לעשות אני דיי לחוצה..אני לא רוצה שהדבר ישפיע עליו הוא ילד מאוד רגיש ודיי מופנם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן
זהורית אסולין שמחון26/07/2009לסמדר שלום
אני מבינה את הצורך להגן על בנך מהצער והכאב הכרוך באובדן של חיה אהובה, ואולי אף מתחושה שהוא אחראי למותה. איני יכולה לומר לך אם נכון ששיקרת או לא. כיוון שזה תלוי בערכים שברצונך להנחיל לבנך. אם ברצונך לגדל את בנך על ברכי האמת ושגם הוא יספר לך דברים גם אם הוא חושב שיהיה לך קשה לשמוע, ואם את רואה את ההורות שלך כמיטיבה לא רק ביכולתך להגן על בנך, אלא כחלק מתפקידך לתווך לו את החיים והמציאות ולהכינו למצבים עתידיים הרי שמעשה זה מפספס את המטרה. יכולתו של בנך לעבד את האובדן תלויה במידה רבה ביכולתכם ללוות אותו בתהליך. בנך כבר בגיל שהוא מבין מוות מהו, הוא גם בגיל שנחשף דרך אמצעי התקשורת לסיפורי אובדן לא מעטים. בכך ששיקרתם העברתם לו מסר שהוא חלש מידי מכדי לשאת צער זה, שאין בכוחותיו להתמודד ולהתגבר. ניסיתם למנוע ממנו את חוויה זו דרך החלפת האוגר הישן בחדש ,ובעצם אולי בלבלתם אותו במסרים כיוון שהוא קלט את המציאות היטב. אובדן בע"ח הוא הזדמנות טובה להיכנו לחיים ולהתמודד עם כאב שכזה. אפשר לשוחח איתו על כך לראות איך מרגיש, לשתף אותו בכיצד אתם התמודדתם עם דברים יקרים ללבכם שאבדו. כיצד אפשר להנציח ולזכור את האוגר והיחסים עימו. לגבי האוגר החדש אפשר לומר לו את מה שאמרת פה בכנות שנורא רצית שלא יצטער ולכן קניתם חדש אך אין תחליף לאוגר שהיה לו. ואת האודר הזה אפשר לכנות בשם חדש. בכי הוא ביטוי טבעי ובריא לצער שכזה, גם סיפורי נוסטלגיה ורצון להנציחו בדרכים שונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)