התחלות מדומה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התחלות מדומה
    אורית
    26/07/2009

אני בחודש שביעי להריון השלישי שלי , יש לי ילד בן 7 ובת בת 4, הבעיה שלי עם בתי הקטנה, לאחרונה קימים מספר מצבים שבו היא מתחלה כמו כאבי גרון, כאבי בטן וזה מגיע למצבים שאינה מוכנה לאכול, כאשר אני מסיחה את דעתה היא פתאם שמחה וצוחקת והכאבים עוברים כאילו לא היו ולאחר רבע שעה ואפילוי יותר היא נזכרת בכאבים וחוזרת למצבה שבו כואב לה .
    לפני חודשים היא נפלה על היד ובכתה התייחסנו אליה כמובן שמנו לה קרח פלסטר חיבקנו נישקנו ובאותו היום עברתי בדיקת מי שפיר ולא יוכלתי לזוז כל כך מהמיטה ובכל זאת היא שכבה לידי וחיבקתי ונשקתי אותה אך היא הייתה בשלה שכואבת לה היד ולא הסכימה להזיז אותה, בכל זאת למען להסיר ספק הלכנו למיון לפנות בוקר וכאשר נכנסה הילדה לרופא טענה שהכל עבר ולא כואבת לה היד. ויש מספר מקרים נוספים .
    אנו במקרים כאלו נותנים לה יחס מפנקים מחבקים אבל נראה לי שזה לא הפיתרון
    במקרה של היד כעסנו אליה מאוד והסברנו לה שיקרה לך משהו באמת אננו לא נאמין לך .
    איך אנו יכולים לפתור את הבעיה ? האם זה קשור איך שהוא להריון?האם יש צורך לפנות לטיפול פסיכולוגי ?
    אודה לתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התחלות מדומה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחלות מדומה

ליאת גרוס
    27/07/2009

שלום אורית
    סביר שהתנהגותה של ביתך קשורה ללידה ולחששותיה שמקומה עומד בסכנה. לא במקרה התלוננה על היד בדיוק כשעברת בדיקת מי שפיר. עם זאת אם היא תראה שהשיטה עובדת היא עלולה להמשיך גם אחרי שתתרגל לתינוק.
    היא רוצה תשומת לב וזה בסדר. אבל אם כל פעם שמתלוננת על כאב תפנקו ותחבקו, היא תלמד שזה יעיל ותמשיך. החוכמה היא לתת את תשומת הלב והאהבה לא כאשר מתחלה או מתפנקת באון שלילי אלא בזמנים אחרים. תקבעי איתה שעתיים בשבוע (ימים נפרדים) שאת רק איתה ובנוסף הקדישי לה 5-10 דקות כל ערב לפני השינה. אל תסבירי לה למה ואל תקשרי את זה להתנהגות שלה או לתינוק.
    כאשר מתחזה לחולה חשוב להגיב באופן עינייני וקצר. לא להגיד לה שלא מאמינים לה, אבל גם לא לצאת מגדרכם. לשים פלסתר או לאמר בהומור שעד החתונה זה יעבור וזהו.לשדר נגמר ועסקים כרגיל.
    רק במידה וזה לא יעזור והתופעה תחזור על עצמה בתדירות גבוהה מומלץ לפנות להדרכת הורים (לא לטיפול פסיכולוגי עבורה).

בהצלחה
    אשמח להתעדכן

ליאת גרוס
    מודיעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו