מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהאורלי27/07/2009
שלום
אני מורה של ילד כבן 11 , ילד נבון שניכרת בו הפרעת קשב שלא באה לידי ביטוי בתחום הלימודי אלא החברתי, הילד מרגיש שחבריו לא אוהבים אותו ומגלה קשיים בסיטואציות חברתיות.
הילד בא ממשפחה נורמטיבית ומודעת , תומכת ומסייעת לו במה שניתן, בסוף השנה בשיחה עם האם דווח לי שבחודשיים האחרונים במהלך וויכוחים בבית הילד אמר בשתי סיטוציות "אולי אני אתאבד"? אמירה זו הדאיגה מאוד את האם ולכן פנתה לייעוץ שלי, כמו כן האם ראתה שהילד כתב שני שירים בהם הוא כותב שהוא בודד ועצוב (השירים נכתבו לאחר ויכוח בבית) כשהילד נשאל מדוע כתב זאת ענה שסתם, ללא סיבה. גם בנושא ההתאבדות אמר שצחק ולא התכוון לזה.
מה עושים לאן מפניםאת האם? האם פסיכולוג ילדים טוב ייתן את המענה ? האם ע"י שיחה עם פסיכולוג ילדים ניתן לדעת האם הילד התכוון לדבריו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיים בהתאבדות
ליאת גרוס27/07/2009שלום אורלי
בלי קשר לשאלה האם התכוון לכך או לא, אין ספק שהילד במצוקה ויש צורך בהתערבות טיפולית מקצועית. סביר שהילד לא מתכוון להתאבד (עובדה שלא הסתיר את כוונותיו) אלא זועק לעזרה ואומר "אני כבר לא יכול יותר - אני זועק לעזרה". גם אם אומר שצחק ולא התככון - הוא זועק לעזרה. כדאי לברר עם יועצת בית הספר שמות של פסיכולוגים מהאזור (רצוי פסיכולוג חינוכי) ושההורים יפנו בדחיפות.
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)