מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הצבת גבולותדנה27/07/2009
שלום ליאת, בהמשך לתשובתך לגבי "הצבת גבולות, ומכיוון שלא עונים לי על השאלה השניה, אודה לך אם תתייחסי ותוכלי לפרט:
איך ילדה בת 5 שנכנסת לכריזה (בכי היסטרי וממושך שאי אפשר להפסיק אותו), יכולה להרגיע את עצה או איך אני אמורה לעזור לה? בין אם זאת הצגה מול האנשים, ובין אם זאת בקשה מוגזמת לקבל ממתקים, למשל?
אינני יודעת איך להוציא אותה מהמצב של בכי היסטרי, כי היא לא נרגעת בשום צורה שהיא: לא הסברים, לא כשעוזבים אותה באותו הזמן, ולא עונש, שרק מחמיר את המצב.
שלום. אני מאודה מודה לך על התשובה המפורטת (בשני סעיפים).
אודה לך אם תסבירי לי מה היא שיטת הרגעה עצמית ואים ללמד אותה את הילדה, כי היא ילדה חכמה ונראה לי שזה יעזור לה מאוד אם היא תדע איך עושים זאת.
לגבי הגבולות, סתם דוגמא, לפעמים היא דורשת המון ממתקים ואני לא מסכימה. היא נסנסת לכריזה, ולבסוף אני נותנת לה איזשהו ממתק, אבל תחליף - לא מה שביקשה. כלומר אני נכנעת לה, או שזה מין הסכם נכון (הוא פשוט פחת משמין או משהו כזה...היא ילדה שיש לה נטיית השמנה).
אזאשמח אם תעייצי לי לגבי הרגעה העצמית, כי ברוב המקרים היא עושה "הצגות" מול כום ופשוט נכנסת לזה.
וגם בבקשה לגבי בעיה עם הממתקים. איך להגיד "לא" נכון, ההסברים לא עוזרים.
בתודה רבה,
ליאת.
, סתם דוגמא, לפעמים היא דורשת המון ממתקים ואני לא מסכימה. היא נסנסת לכריזה, ולבסוף אני נותנת לה איזשהו ממתק, אבל תחליף - לא מה שביקשה. כלומר אני נכנעת לה, או שזה מין הסכם נכון (הוא פשוט פחת משמין או משהו כזה...היא ילדה שיש לה נטיית השמנה).
אז אשמח אם תעייצי לי לגבי הרגעה העצמית, כי ברוב המקרים היא עושה "הצגות" מול כום ופשוט נכנסת לזה.
אודה לך על התשובה.
ליאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבת גבולות
דנה28/07/2009שלום. למה כבר פעם שניה מדלגים על שאלתי?
אשמח אם תענו בהקדם.
בתודה, ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מדלגים על שאלתי פעם שלישית?
דנה29/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצבת גבולות
ליאת גרוס30/07/2009הצבת גבולות חשובה אבל לא תמיד קלה. ראשית במצב הנוכחי כדאי שתגדירי מעט תחומים עליהם את מתעקשת ותחומים נוספים שאת מחליטה מראש שאינם מצדיקים מאבק. במקרים אותם הגדרת מראש כקו אדום חשוב להתעקש. גם אם כל העולם מסתכל. בנושאים שאינם כאלו כדאי לא להתחיל את הויכוח מלכתחילה.
לגבי הרגעה עצמית. נסי לחשוב איתה במצבים בהם היא רגועה, מה יוכל לעזור לה להרגע כשתתעצבן. תנסי שזה יבוא ממנה. את יכולה להציע רעיונות למשל לחשוב על דברים טובים כמו בריכה או יומולדת, לספור, לנשום עמוק, להתחבק וכו'. אם היא לא עושה עלייך מניפולציות אלא באמת קשה לה להרגע היא תשתף פעולה, וזה עשוי לעבוד.
לגבי הממתקים נראה לי שיש כאן נושא רגיש, עבור שתיכן. אפשר שלא יהו ממתקים וחטיפים בבית ואז תהיה הגבלה טבעית ומצד שני לא להגבילך אותה במסיבות, סבתות וכו'. בסופר אפשר להגדיר שהיא יכולה לבחור דבר אחד (או שניים).
מקווה שעזרתי
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)