הצבת גבולות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הצבת גבולות
    דנה
    27/07/2009

שלום ליאת, בהמשך לתשובתך לגבי "הצבת גבולות, ומכיוון שלא עונים לי על השאלה השניה, אודה לך אם תתייחסי ותוכלי לפרט:
    איך ילדה בת 5 שנכנסת לכריזה (בכי היסטרי וממושך שאי אפשר להפסיק אותו), יכולה להרגיע את עצה או איך אני אמורה לעזור לה? בין אם זאת הצגה מול האנשים, ובין אם זאת בקשה מוגזמת לקבל ממתקים, למשל?
    אינני יודעת איך להוציא אותה מהמצב של בכי היסטרי, כי היא לא נרגעת בשום צורה שהיא: לא הסברים, לא כשעוזבים אותה באותו הזמן, ולא עונש, שרק מחמיר את המצב.

שלום. אני מאודה מודה לך על התשובה המפורטת (בשני סעיפים).
    אודה לך אם תסבירי לי מה היא שיטת הרגעה עצמית ואים ללמד אותה את הילדה, כי היא ילדה חכמה ונראה לי שזה יעזור לה מאוד אם היא תדע איך עושים זאת.
    לגבי הגבולות, סתם דוגמא, לפעמים היא דורשת המון ממתקים ואני לא מסכימה. היא נסנסת לכריזה, ולבסוף אני נותנת לה איזשהו ממתק, אבל תחליף - לא מה שביקשה. כלומר אני נכנעת לה, או שזה מין הסכם נכון (הוא פשוט פחת משמין או משהו כזה...היא ילדה שיש לה נטיית השמנה).
    אזאשמח אם תעייצי לי לגבי הרגעה העצמית, כי ברוב המקרים היא עושה "הצגות" מול כום ופשוט נכנסת לזה.
    וגם בבקשה לגבי בעיה עם הממתקים. איך להגיד "לא" נכון, ההסברים לא עוזרים.
    בתודה רבה,
    ליאת.
    , סתם דוגמא, לפעמים היא דורשת המון ממתקים ואני לא מסכימה. היא נסנסת לכריזה, ולבסוף אני נותנת לה איזשהו ממתק, אבל תחליף - לא מה שביקשה. כלומר אני נכנעת לה, או שזה מין הסכם נכון (הוא פשוט פחת משמין או משהו כזה...היא ילדה שיש לה נטיית השמנה).
    אז אשמח אם תעייצי לי לגבי הרגעה העצמית, כי ברוב המקרים היא עושה "הצגות" מול כום ופשוט נכנסת לזה.
    אודה לך על התשובה.
    ליאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצבת גבולות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצבת גבולות

דנה
    28/07/2009

שלום. למה כבר פעם שניה מדלגים על שאלתי?
    אשמח אם תענו בהקדם.
    בתודה, ליאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה מדלגים על שאלתי פעם שלישית?

דנה
    29/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצבת גבולות

ליאת גרוס
    30/07/2009

הצבת גבולות חשובה אבל לא תמיד קלה. ראשית במצב הנוכחי כדאי שתגדירי מעט תחומים עליהם את מתעקשת ותחומים נוספים שאת מחליטה מראש שאינם מצדיקים מאבק. במקרים אותם הגדרת מראש כקו אדום חשוב להתעקש. גם אם כל העולם מסתכל. בנושאים שאינם כאלו כדאי לא להתחיל את הויכוח מלכתחילה.
    לגבי הרגעה עצמית. נסי לחשוב איתה במצבים בהם היא רגועה, מה יוכל לעזור לה להרגע כשתתעצבן. תנסי שזה יבוא ממנה. את יכולה להציע רעיונות למשל לחשוב על דברים טובים כמו בריכה או יומולדת, לספור, לנשום עמוק, להתחבק וכו'. אם היא לא עושה עלייך מניפולציות אלא באמת קשה לה להרגע היא תשתף פעולה, וזה עשוי לעבוד.
    לגבי הממתקים נראה לי שיש כאן נושא רגיש, עבור שתיכן. אפשר שלא יהו ממתקים וחטיפים בבית ואז תהיה הגבלה טבעית ומצד שני לא להגבילך אותה במסיבות, סבתות וכו'. בסופר אפשר להגדיר שהיא יכולה לבחור דבר אחד (או שניים).
    מקווה שעזרתי
    בהצלחה
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו