מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד מזריםליה27/07/2009
יש לי ילדה בת שלוש אשר יש לה פחד מזרים וגם מאנשים שהיא פגשה רק פעמים ספורות בחייה.
היא ידידותית וחמה עם אנשים שהיא מכירה כגון הורים וילדים מהגן ומהמשפחה .
אני ואבא שלה אנשים נחמדים ובד"כ ידידותיים לכולם .
דוגמא למצב של פחד:
הלכתי לברית של זוג חברים אשר זה ילדם השני .הבכור הוא חבר טוב של הבת שלי מהגן.
פגשתי חברות אשר לא ראיתי זמן מה אנו נפגשות בעיקר בארועים ולא תמיד עם הילדים.
את רובם היא פגשה בעבר בכל מיני הזדמנויות .
בכל זאת היא נצמדה אליי ובחרה לשבת עליי ולא על כיסא משלה ולא איפשרה לי לשוחח איתם או לאכול היא סירבה לאכול ולתקשר.
היא ביקשה שנזוז מהמקום בו ישבנו כמובן שגם לא ענתה לפניות אליה לרבות ליטוף או מגע כלשהוא .
היא נרגעה רק כאשר עברתי לשולחן בו ישבו מספר הורים וילדים מהגן
זה קורה לנו די הרבה אני חושבת שזה נורמלי אך יש לי ספק שאולי זה קצת מוגזם.
באילו פעולות עליי לנקוט על מנת לגרום לה לפחד פחות בשעת אמת
איך אפשר להכין אותה ומה עליי לעשות על מנת לחזק את בטחונה מול אנשים זרים ?
האם ישנו משהו שאני עושה לא נכון ובגלל זה היא תמיד מפוחדת יותר מאשר ילדים אחרים ?
יש לציין גם שהיא מאד זהירה ושומרת על עצמה .לוקח לה זמן להתחבר לסיטואציה עם הרבה אנשים (כגון ימי הולדת של ילדים )והיא בוחנת את סביבתה לפני ששועטת לתוך הפעילות.מצידי אני לא לוחצת עליה להתחבר ומאפשרת לה להתרגל למצב החדש .
היא סלקטיבית בבחירת חברים .כאשר היא בגן היא משחקת עם שניים או שלושה קבועים .אך אם אנו נפגשים מחוץ לגן עם ילדים אחרים היא מייד משחקת איתם בלי שום בעיה.
אשמח לעצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מזרים
ד''ר שירי שדה שרביט27/07/2009ליה שלום,
פחד מזרים הוא תכונה שהיא אדפטיבית בסך הכל, כל עוד היא ברמה הגיונית - הרי היית מאוד מוטרדת אם בתך היתה רצה לכל אדם זר ומתקרבת אליו ללא שיפוט. זו תכונה שבני האדם (וגם מינים אחרים) שמרו עליה במהלך האבולוציה, שכן בוודאי שמי שהיה יותר זהיר, שרד.
פחד מזרים או ביישנות הם תכונות אישיותיות, ואנשים נבדלים זה מזה בעוצמת התכונה. כנראה שבתך נוטה יותר מאחרים לסקור טוב טוב את הסיטואציה לפני שהיא משתלבת בה. אולם כתבת שהיא "שועטת פנימה" וציינת שיש לה חברים, ובמסגרת אנשים מוכרים היא מתפקדת היטב. לפיכך לדעתי זו לא בעיה חמורה, והיא לא פוגעת בתפקוד היומיומי שלה באופן שמדאיג או מחייב התערבות. סביר להניח שהנטייה הזו תלווה אותה כל חייה, אך היא עדיין תיצור קשרים חברתיים תקינים.
את יכולה לעזור לה לפני האירוע, בהכנה לקראתו באמצעות הסברים מי יהיה שם, אלו אנשים חדשים יהיו ומה יהיו הפעילויות. אפשר לשחק איתה בדמיון של האנשים שאת מכירה והיא לא (מה יהיה צבע השיער של החברה שלך, מה היא תלבש, כמה ילדים יש לה וכדומה), לספר לה עליהם, לספר לה איפה תשבו ומה תעשו וכדומה. כל המשחקים הללו מאפשרים לה התנסות בדמיון, שהופכת את הלא-מוכר ולא-ידוע, למעט יותר מוכר וידוע. אולם באירוע עצמו עדיף להניח לה לנפשה, לתת לה לסקור את הסיטואציה בלי לחץ ואז לבחור כרצונה מה לעשות, במיוחד משום שהיא לא נותרת בודדה ומתבודדת בסופו של דבר.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מזרים
לילי27/07/2009שלום דר' שדה,
אני נוהגת להכיו את מיאל לפני כל חוויה חדשה ולעולם לא מלחיצה או דוחפת אותה להשתלב
אני מבינה ומאמינה שדרוש לה זמן הסתגלות בשונה מאחרים ,אני מכבדת מאד את רצונותיה ומעניקה לה את כל החופש הדרוש לה לבחור ולהיות עצמאית.
הצעתך להשתמש בדמיון לתאור מפורט של הסיטואציה תורמת לי לשכלל את כלי הדמיון שברשותי.
זה אנחנו ההורים שחוששים וזקוקים מדיי פעם להכוונה. הילדים פועלים נכון על פי האינסטיקטים הבסיסיים והמולדים שלהם.
אני מודה לך על תשובתך ועצתך
בברכה,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליה
ד''ר שירי שדה שרביט28/07/2009ליה שלום,
אחד הדברים החשובים ביותר עבור ילדים הוא שהוריהם יקבלו אותם כמות שהם, ויעזרו להם בעדינות ולא בחודרנות להתמודד עם היבטים פחות טובים ולפתח את אישיותם. נשמע שכך את עושה עבור בתך. לטעמי אווירה פתוחה ומקבלת, מספקת את ההזדמנות הכי טובה מבחינת הילד לפתח את אישיותו ולהתנסות במצבים חדשים ובהתנהגויות שאינו רגיל אליהן.
המשיכי להיות קשובה ורגישה כך לבתך, ובמקביל לעודד אותה לחזק את החלקים היותר חלשים בה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)