אכילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אכילה
    אמא לילדה
    28/07/2009

שלום,
    יש לי בת אחת בת 5. לצערי הרב היא עברה הרבה טראומות. אני חולה כמעט שנה וחצי והיא ראתה שלוקחים אותי באמבולנס, אושפזתי הרבה פעמים ובעצם האשפוז זה היה הפעם הראשונה שעזבתי אותה בלילה. במקביל, אמא שלי, שגידלה אותה והיא קשורה אליה מאוד, חלתה בסרטן וגם היא אושפזה בבית חולים זמן רב. הילדה כל הזמן משחקת במשחקים של רופא וחולה, נוסעים לבית חולים וכו'.
    בחודשיים האחרונים שמתי לב שהיא מבקשת לאכול בכל פעם שהיא נמצאת בתחושה של פחד, מבקשת לאכול בשעות מוקדמות מאוד למשל 6:30 בבוקר רק בשביל להעיר אותי שאהיה איתה, כאילו היא בורחת מהמציאות בעזרת אוכל. (זה מה שאני חושבת).
    לציין שהילדה סובלת מהשמנה, כמו הוריה.
    אשמח אם תוכלי לומר לי מה עלי לעשות?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אכילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגעה ע"י אוכל

ד''ר שירי שדה שרביט
    28/07/2009

לאמא שלום,
    ראשית נגע ללבי סיפורך, ואני מתארת לעצמי שבוודאי השנה וחצי האחרונות הן לא קלות עבורך, עבור אמך ועבור בתך. נהדר שגם במקביל להתמודדות שלך עם מחלתך, את עדיין משקיעה בילדתך, חושבת עליה, ומתייעצת עם מומחית לגביה.
    השימוש באוכל לשם הרגעה הוא תכונה אנושית שכיחה, דבר שכולנו עושים. כל עוד הדבר נעשה במידה, רובנו מצליחים לווסת זאת. כדאי כרגע להשקיע אצל בתך בפיתוח מנגנונים נוספים להרגעה - חיבוק חיית פרווה, לצייר מה שמרגישה, לשמוע בטייפ שיר אהוב, להתקשר אלייך או למבוגר אחר זמין כשהיא מרגישה ברע וכדומה. כדאי לנסות לשיים לה את מה שהיא עושה ובכך להסביר - אולי את מרגישה פחד/דאגה/את מבוהלת (או כל ניסוח אחר שיתאים לה לפי הבנתך), והאוכל משמח אותך. כך היא מרוויחה גם הבנה של הרגש שהיא חשה, גם לגיטימציה להרגיש אותו, וגם הזדמנות לחשוב איך היא יכולה להרגיע את עצמה בדרכים נוספות.
    בזמן הקרוב, כשלילדה יש כ"כ הרבה התמודדויות, לא הייתי מונעת ממנה את השימוש באוכל, עד שהיא לא תפתח מספיק דרכים אחרות להרגעה עצמית, או לחילופין שהמצב הבריאותי שלכן ישתפר. כדאי לחשוב גם איך לבנות את הסביבה של הילדה שתהיה מורכבת מדברים נוספים מלבד תכנים של בית חולים - למשל חוג מעניין כמו "טרום כלי", פעילות ספורטיבית או אחה"צ קבוע עם בייביסיטר נחמדה. כדאי שיהיו מספיק חוויות חיוביות שיאזנו במעט את החרדות והדאגה המציאותית.
    בהצלחה ורפואה שלמה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו