קןשי ביצירת קשר עין

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קןשי ביצירת קשר עין
    ס
    30/08/2007

בני הוא בן שישה חודשים. לאחרונה שמתי לב שלפעמים הוא מתחמק מלפגוש את עיני. אני מדגישה לפעמים. כי יש פעמים שהוא כן מסתכל לי בעינים . הוא צוחק כשאני מדגדגת אותו. ומחיך אלי כשאני מחיכת. ברוב הפעמים כשאני קוראת לו בשמו הוא גם מגיב ומסובב את הראש. אבל המצב הזה שהוא בכוונה מסיט את עיניו ממני מדאיג אותי.
    לפעמים אני שרה לו והוא אפילו לא מסתכל לכיוון שלי. וכשאני מנסה "בכח " להסתכל לו בעינים הוא מתאמץ מאוד לא לפגוש את עיני. מסיט אותן לכיוון התקרה. הקיר החולצה שלי רק לא עלי. יש לי ילד גדול יותר ואיתו זה לא קרה לי. היתי שרה לו ומשחקת איתו ומספרת לו סיפורים ותמיד הוא היה מסתכל עלי. אבל עם התינוק הזה זה פשוט קשה(ואני לא מדברת רק על הפעמים שהוא עיף וזה מובן)
    הוא גם מאוד קשור אלי. ובוכה כשאני עוזבת את החדר. הוא מודע למה שקורה סביבו מאוד. ד"א הוא מעדיף להסתכל עלי מרחוק ולא כשאני מחזיקה אותו מדי קרוב אלי.
    עלי לציין שארבעת חודשיו הראשונים היו קשים מאוד כמעט ללא יחס רגשי או תשומת לב מצידי. האכלתי אותו החלפתי ושמתי בנדנדה (מסיבות שכעת אני לא רוצה להכנס אליהן)
    היום אני מנסה לפצות אותו על החודשים האומללים ההם .(אומללים לי ולו) אבל מקווה שהוא לא ניזוק רגשית מדי. אני אוהבת אותו מאוד ומרגישה מאוד אשמה על איך שהוא עכשין.בעלי טוען שהוא בסדר גמור וכל ילד הוא שונה באופיו. ואני סתם עושה "סיפור"
    האם יש לי סיבה לדאגה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קןשי ביצירת קשר עין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר עין

שרון באומל
    30/08/2007

שלום נטלי
    אין צורך להילחץ. תינוקות קטנים נלחצים הרבה פעמים מקשר עין קרוב מידיי, וזה קשור לחרדות ינקות.
    אני מציעה מעקב בטיפת חלב (מעקב רגיל).
    ייתכן ועל רקע מה שהיה ביניכם, הקשר צריך להיבנות בהדרגה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד חוששת

ס
    07/09/2007

אמרת לי לא לדאוג אבל אני כן. שמתי לב שלמרות שבני שומר קשר עין עם חפצים וצעצועים. הוא מאוד נרתע מקשר עין עם אנשים . הוא מסתכל עלי כן אבל לשניה ומיד מסיט את מבטו. או מסתכל עלי מרחוק. אני לפעמים מדברת אליו שרה אליו והוא אפילו לא מסתכל לכיוון שלי. רואים שהוא שומע כי הוא מחיך לעצמו במיוחד אם זה שיר מוכר . אבל הוא לא מסתכל
    אני מפחדת שאולי יש חשש לאוטיזם ח"ו .
    הרופא טוען שהכל נראה בסדר. וגם כך לא מאבחנים אוטיזים עד גיל שנה וחצי. אני מפחדת לאבד זמן. אם הוא צריך טיפול אני צריכה להתחיל כבר עכשיו.
    הוא גם מאוד אקטיבי לא שקט ובוכה די הרבה .
    אני גם לא גרה בארץ כעת. והגישה שלי למכוני אבחון מוגבלת. (הכל עולה הון תועפות למי שאין ביטוח פרטי. )
    מה אני יכולה לעשות בבית כדי לגרום לו ליצור יותר קשר עין איתי?
    הוא אוהב שאני מחזיקה אותו בידים והולכת איתו. לא ככ שאני יושבת.
    מודאגת מאוד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטיזם

שרון באומל
    08/09/2007

שלום נטלי
    לא כתבת הרבה, אבל ממה שכתבת אני מבינה שעברת משהו מאוד קשה בחודשים הראשונים להיוולדו של בנך, משהו שהשפיע על הקשר ביניכם. אני לא אכנס לזה, אבל אני מאמינה מאוד שלכך יש השפעה על חוסר היכולת ליצור עימך קשר עין. לכן, תני לו זמן לבטוח בך, לראות שאת אוהבת אותו, ומתייחסת אליו מבחינה רגשית, ואני מאמינה שלאט לאט הוא ייפתח אלייך.
    זה נכון שאוטיזם לא מאבחנים בגיל כ"כ צעיר, אולם, אני גם מאוד מאמינה באינטואיציה האימהית, שייתכן ואומרת לך כי משהו לא בסדר עימו. הייתי מחכה עוד מספר חודשים לעוד סימנים (כגון: אי שליחת ידיים כשרוצה על הידיים בסביבות גיל שמונה חודשים או חוסר תגובה לקריאה בשמו לקראת גיל שנה). אם אז תראי שיש סימנים כאלו ושהוא עדיין לא יוצר קשר עין, פני לאחד ממכוני התפתחות הילד.
    שנה טובה,
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו