בת שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים
    איריס
    29/07/2009

שלום לך,

בתי בת שנתיים ושלושה חודשים ילדה מאוד דעתנית ועומדת על שלה.ילדה שמדברת שוטף וברור כמעט ללא "עיוותי מלים"ומאוד נבונה. שובבה אך גם מעודנת.

מגיל שנה ותשעה חודשים היא בגן - היא הילדה הכי קטנה בגן שבו רוב הילדים בני כ 3 שנים ויש יותר.השתלבה יפה מאוד והגננת מאוד משבחת אותה גם כילדה יוצאת דופן ,לדבריה כמעט אין אצלה פער בין ה IQ ל EQ .

לאחרונה החלה להתנגד לי מאוד , לצעוק כשאינה מקבלת את מבוקשה , לאמר לכל אחד "את איכסה" ועוד מלים ב"סגנון".

אני כמובן מדגישה שזו התנהגות לא יפה ומדגישה לה שאני כועסת כאשר היא ממש מתנהגת לא יפה (כמובן מסבירה לה למה אני כועסת). לאחרונה אפילו קבלה עונש (לא ירדנו למטה לגינה) על כך שצעקה ,והובהר לה שעל כל צעקה היא תענש. לאור זאת היא מעט נזהרת וגם אם מתחילה לצעוק היא מביטה בי ומפסיקה.

בבוקר היא מסרבת להתלבש בזמן ואנו ממש בויכוח על הנושא (אני עובדת ועלי להגיע בשעה מסויימת לעבודה)

אני מרגישה שלאחרונה אני המון בעימותים מולה.

לא כל כך יודעת איך להמשיך לנהוג

אודה לסיוע

איריס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים

ליאת גרוס
    30/07/2009

שלום איריס
    את מתארת תהליך נורמלי והתנהגות טיפוסית לגיל שנתיים. גיל זה מוגדר כגיל ההתבגרות הראשון. בשלב זה הילדה תופסת את עצמה לראשונה כנפרדת ממך. היא מגלה שיש לה רצונות משלה וגם יכולות פיזיות שלא היו לה עד כה. היא רוצה לכבוש את העולם. לגלות את עצמה ולהביע את רצונה. טוב מאד שהיא מתנגדת ומביאה את עצמה. נכון שזה קשה לך, אבל ככה זה.
    מה לעשות?
    ובכן, מצד אחד חשוב לאפשר לה. תני לה לבחור. תשאלי אותה מה היא רוצה לאכול, מה ללבוש, למי ללכת, מה בא ה לעשות עכשיו וכו' תקשיבי לה ובמקרים שזה אפשרי תפעלי לפי מה שאומרת. מצד שני בדברים עקרוניים חשוב להציב גבולות. היא לא אמורה לקבל כל מה שרוצה. טוב שאת לא נותנת לה כי כך תלמדי אותה להתמודד עם סמכות ותסכול. מותר לך לכעוס ואפילו להעניש כדי להביע את עמדתך. בסופו של דבר צריך להיות ברור שאת המחליטה והקובעת,

לסיכום תגדירי מסגרת ברורה אבל תדאגי שיהיה לה מספיק מרחב בתוך המסגרת. מומלץ לקרוא חומר על גיל שנתיים כדי להבין יותר.

תהני ממנה

ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים

איריס
    31/07/2009

אני מאוד מאוד מודה לך
    בהחלט עזר לי , אקרא גם חומר בנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכיף...

ליאת גרוס
    02/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו