מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אגורופוביהפוצי30/07/2009
שלום
אני נשוי בן 49 + ילד בן 12 ,סובל מאגורופוביה מעל 10 שנים עם התקפי פאניקה מעל 20 שנה!
יש כמובן בעיות של התנהלות רגילה בבית סביב הבעיה שלי כולל תלות באישתי שלא יכולה לעשות כל מיני דברים ,כמובן קשור למרחק שאוכל לקרוא לה במקרה של התקף פאניקה !
לפני שנתיים סיפרתי לבני על הבעייה ,מה שעזר להפיג את הסוד סביב הסיפור,
מה שאני מתקשה בו זה שבני יהיה ליידי בזמן התקף ,אני דואג שהוא לא יראה אותי במצב הזה,
אתמול חטפתי פאניקה חזקה מאוד אישתי גם הייתה בבית והתקשרתי לחבר של בני שגר בביניין ואמרתי לבני שיילך אליו
בני לא הבין למה ,ועצם זה ששלחתי אותו הדליקה לו נורה מה קרה לאבא ???
אישתי אמרה לי שאפילו היא לא שמה לב שמשהו קורה לי (אצלי הייתה קטסטרופה) !!!
פעם הייתי איתו לבד בבית והייתי בלחץ ,שיתפתי אותו רק בזה שאני לא מרגיש מי יודע מה אבל לא קורה לי כלום ושלא ידאג כי זה עובר ולא קורה לי כלום .
אני משתדל לא להיות איתו לבד
העיניין מה נכון ,לשלוח אותו כדי שלא יראה וידאג ???
או , כיצד לנהוג עם הילד בזמן שיש לי התקף???
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגורפוביה
ליאת גרוס30/07/2009שלום
אכן שאלה לא קלה.
נראה לי כי לא צריך להסתיר את קיומה של הבעייה אבל חשוב שיוכל לעבד את רגשותיו בעקבות הגילוי. כדאי אולי להתייעץ עם איש מקצוע לגבי הדרך לסייע לו להתמודד, או אפילו לאפשר לו שיחות עם איש מקצוע לצורך עיבוד ואפשרות לדבר על מה זה עושה לו. חשוב שימשיך לתפוס אותך כדמות סמכותית וקומפטנטית. חשוב שלא יפחד שזה יקרה גם לו, חשוב שיבין שזה לא קשור אליו.
בזמן התקף, רצוי שהוא לא יהיה נוכח. ממש לא. לדעת ולראות זה שני דברים שונים. אסור גם להכניס אותו לתפקיד של שומר ודואג לך. יחד עם זאת לא הייתי מסלקת אותו מהבית. אם זה אפשרי כדאי שאתה תלך לחדר אחר. תגיד שאתה צריך להיות לבד.תרגע ותחזור. תגיד שעכשיו הכל בסדר.
מה דעתך ?
אגב, תרופות מאד יעילות להפרעות פאניקה. אני לא יודעת לאיזה דלת אני מתפרצת בנושא, אבל רק להציע...
מחזקת
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה
פוצי31/07/2009לילה טוב
אני בטיפול תרופתי שנים רבות עם ניסיונות של כל מיני סוגים של כדורים ושל טיפולים !
כרגע על "אנפרניל" ו"קסנקס" -אבל אין כיסוי מוחלט
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)