שאלות בנוגע לילד בן שלוש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלות בנוגע לילד בן שלוש
    דידי
    01/08/2009

שלום, בני בן שלוש, בן יחיד, מאוד חמוד ומיוחד. אני שמה לב שברמה האינטלקטואלית הוא מאוד מאוד מפותח אך ברמה החברתית יותר קשה לו. אני רואה שהוא לא כל-כך יודע איך לשחק עם ילדים אחרים. הוא מאוד אוהב אותם ורוצה בקרבתם אך מכיוון שהוא לא יודע איך לשחק ביחד, הוא עושה שטויות, דברים שאסור, כדי להרשים וגם מתוך ניסיון ליצור משהו משותף (הרבה פעמים הוא גם מצליח, ילדים אוהבים אותו). אני יודעת שגם בגן זה ככה ושילדים בגילו כבר כן משחקים ביחד. אני לא יודעת איך לעזור לו בכך וחוששת שהוא יגרור תגובות שליליות מצד הגננות בגן החדש אליו ייכנס כי לא יבינו אותו. אני גם רואה שמול בני גילו הוא לא יודע איך להגן על שלו, אם לוקחים לו, הוא עומד ומסתכל ולא נאבק אף שאני רואה שזה מפריע לו וגם כאן, לא ברור לי איך אני יכולה לעזור לו בלי להקטין אותו (אין לו אחים אז אין הרבה סיטואציות בהן אני ממש לידו כשזה קורה וגם אז, לא ברור לי מה לעשות. תמיד אומרים לא להתערב ואולי זה נכון אבל המצב לא משתנה)..
    ושאלה אחרונה, בשנה האחרונה, בני "מאוהב" בשכנה בת 6, הוא רוצה לבוא אליה, מסתכל עליה מרחוק וקורא לה ומאוד מאוד עסוק בה. אני לא כל-כך יודעת איך להתמודד עם זה כשהוא מבקש שנזמין אותה, האם לומר לו שהיא גדולה מידי. כשאני מנסה להסיח את דעתו למשהו אחר, אני רואה שהוא נשאר מתוסכל ונסער.
    אודה אם תוכלו לסייע בהתלבטיותי. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות בנוגע לילד בן שלוש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גם לנו זה דחוף

אוקסנה
    02/08/2009

שלום. יש לי ילד בן 3 שנים (פג). אוהב ילדים, אבל לא מוכן לשחק איתם. הוא לא אוהב צעקות או בכי של ילדים. בן יחיד. מה אפשר לעשות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים חברתיים בגיל שלוש

ד''ר שירי שדה שרביט
    03/08/2009

דידי שלום,
    לגבי שאלתך הראשונה - במידה ובנך מתקשה ביצירת קשרים, אני חושבת שיש מקום לתת לו להתנסות לבד, אולם הוא גם זקוק מאוד להדרכת המבוגרים אשר מבינים את העולם החברתי טוב יותר ממנו. את יכולה להנחות אותו בעדינות, ולשהות יחסית בקרבתו ובקרבת החבר, כדי לסייע להם בפתרון בעיות באופן יעיל, ולא בשתי התגובות שבנך נוטה לנקוט - חציית גבולות או נסיגה והימנעות. לדעתי, הצוות החינוכי בגן הוא גורם תמיכה ולא רצוי לחשוש מהגננת וחוות דעתה על הילד, אלא לקיים איתה שיחה בתחילת שנת הלימודים לגבי בנך, ולבנות תוכנית כיצד לעזור לו. כמו כן, כדאי לשמוע גם מהגננת הנוכחית את התרשמותה מהתנהלותו של בנך כשאינך במחיצתו. כמו כן, במידה וישנם חברים או קרובי משפחה עמם בנך מתקשר היטב, רצוי לעודד את חיזוק הקשר וליזום פעילויות משותפות והזמנה הביתה.
    בעניין השכנה בה הוא מאוהב, אפשר לנסות להזמין אותה, ואם אינה מעוניינת, לומר לו שהיא משחקת עם בני גילה והוא עם בני גילו. חלק מהתסכול והסערה הם טבעיים, והוא כנראה כמו כולם יחווה זאת גם בעתיד בעניין שלו במין השני. אפשר לתת לגיטימציה, ולהעביר מסר של חזרה לשגרה, חרף האכזבה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דידי
    04/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו