שאלה דחופה על הפרדת תאומים בגנים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה על הפרדת תאומים בגנים
    גלי
    02/08/2009

ליאת שלום,
    יש לנו תאומים זהים, בני ארבע. רופא התפתחות המליץ לנו להפריד ביניהם בגן בשנת הלימודים הקרובה. אצלינו במושב יש רק גן אחד, ועל כן ניסינו לרשום את הבנים לשני גנים מקבילים בקיבוץ שליד המושב שלנו. הניסיון לא הצליח מאחר ובגנים אלה אין מקום. הפתרון שהציעו לנו במועצה הוא שאחד הבנים יעבור לגן במושב אחר, עם ילדים שהוא לא מכיר כלל. אנחנו מאוד מתלבטים, האם להעביר את אחד הבנים לגן חדש, ולהשאיר את השני עם כל חבריו המוכרים לו מאז ומתמיד במושב שלנו.
    במידה וישארו בגן יחד, הגננת תנסה להפריד ככל שיתאפשר לה במסגרת הגן, ולבנות עם פסיכולוגית המועצה, תכנית שתעודד את עצמאותם וכושרם החברתי.
    מה דעתך? האם כדאי להפריד, או שאפשר לנסות עוד שנה יחד?
    תודה רבה.
    גלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרדה של תאומים

ליאת גרוס
    04/08/2009

שלום גלי
    אכן בדר"כ מומלץ להפריד למרות שיש גם אנשי מקצוע שטוענים שכדאי להפריד רק מכיתה א'.
    אני אישית (כאמא לתאומות בין השאר) מאמינה שנכון להפריד כבר בגן אבל לא בכל מחיר.
    במידה ואחד מהם יעבור לגן במושב אחר, יהיה יותר מורכב להפגיש אותו עם חברים אחר הצהריים, (ובעיקר כי הורים של חברים מהגן לא ירצו להסיע אליכם). זה עלול להיות מחיר כבד כי בגיל זה הנושא החברתי אחר הצהריים הוא משמעותי.
    אם מדובר על עוד שנה, נראה לי נכון לרשום את שניהם לגן במושב, אבל מכיוון שזה לא יקרה באופן טבעי בגנים, חשוב למצוא דרך לעבוד איתם בבית על הנפרדות בינהם. במקרה הצורך, עזרה מקצועית (הדרכת הורים ע"י מישהו שמבין בתאומים) יכולה לתת כלים לעשות זאת.
    בגן חובה הייתי ממליצה להפריד, ובטח ובטח בבית הספר.
    תהני מהם. לדעתי תאומים זו מתנה מופלאה ממש.

ליאת גרוס
    מודיעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי להשאיר יחד

מיכל
    21/02/2011

אני אמא לתאומות בנות 5.בתחילת השנה במצב דומה, החלטנו להשאירן יחד. נראה לנו בעייתי שילד אחד יהיה מנותק חברתית. בכל מקרה כדאי להפריד ככל שניתן במסגרת הגן ואחה"צ.
    אולם,כמובן שדחיפות ההפרדה היא ספציפית ושונה לכל זוג תאומים ולכן שיקול הדעת הוא שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו