התעוררות בצרחות בילדה בת 7.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התעוררות בצרחות בילדה בת 7.
    מיטל
    04/08/2009

שלום רב,

בתי, בת ה-7 הינה ילדה בוגרת ומקסימה. אך לעיתים היא מתעוררת בלילה (לא לפנות בוקר) בצרחות ובבכי לא נשלט. לוקח דקות ארוכות להרגיע אותה וכשהיא נרגעת היא ממש אפופה והיא איננה זוכרת מדוע צרחה. לילדה מחלת אסטמה, כך שאני חוששת כי הבכי יוביל להתקף ואני מאוד נלחצת מכל הסיפור. מדובר בתופעה שקוראת אחת לכמה שבועות באופן רגיל, אך היא התגברה בחודש האחרון.
    יש לציין שאני בחודש שמיני.
    דיברנו איתה כמה פעמים על חלומות, וחלומות רעים וניסינו להבין עם משהו מפריע לה או מטריד אותה, אולי גם לקראת הלידה הקרובה.
    איך הייתם ממליצים לנהוג בעת כזה אירוע (אני באמת נבהלת מכך בזמן שזה קורה)? האם יש המלצות מעבר?

תודה, מיטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביעותי לילה

זהורית אסולין שמחון
    04/08/2009

החיבור שאת עושה בין ההריון לבין ביעותי הלילה הוא בהחלט חיבור אפשרי. ידוע שלילדים אלו חלומות זוועה על היותם תוקפניים עד רצח כלפי האח שעומד להוולד וכלפי ההורים. חלומות אלו כל כך מפחידים עד שהם נמחקים מהזכרון ונשארת רק חוויה של אימה . חשוב מאד ללוות אותה להרגיע אותה , כך שתוכל לחזור לישון ובזמני עירות בהחלט לתת לגיטימציה לחששות שאולי יש לקראת הלידה, וכן לגיטימציה לקנאה או כעס. כמו כן כדאי להדגיש שחלומות אינם מתגשמים וקורים רק בגלל שחלמו אותם וחלום אינו הופך למציאות רק בגלל שהוא נחלם.
    אם תרצי לקרוא עוד בתחום יש את האתר של פרופ' אבי שדה על הפרעות שינה ושם יש תיאור של ביעותי לילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו