מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התעוררות בצרחות בילדה בת 7.מיטל04/08/2009
שלום רב,
בתי, בת ה-7 הינה ילדה בוגרת ומקסימה. אך לעיתים היא מתעוררת בלילה (לא לפנות בוקר) בצרחות ובבכי לא נשלט. לוקח דקות ארוכות להרגיע אותה וכשהיא נרגעת היא ממש אפופה והיא איננה זוכרת מדוע צרחה. לילדה מחלת אסטמה, כך שאני חוששת כי הבכי יוביל להתקף ואני מאוד נלחצת מכל הסיפור. מדובר בתופעה שקוראת אחת לכמה שבועות באופן רגיל, אך היא התגברה בחודש האחרון.
יש לציין שאני בחודש שמיני.
דיברנו איתה כמה פעמים על חלומות, וחלומות רעים וניסינו להבין עם משהו מפריע לה או מטריד אותה, אולי גם לקראת הלידה הקרובה.
איך הייתם ממליצים לנהוג בעת כזה אירוע (אני באמת נבהלת מכך בזמן שזה קורה)? האם יש המלצות מעבר?
תודה, מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביעותי לילה
זהורית אסולין שמחון04/08/2009החיבור שאת עושה בין ההריון לבין ביעותי הלילה הוא בהחלט חיבור אפשרי. ידוע שלילדים אלו חלומות זוועה על היותם תוקפניים עד רצח כלפי האח שעומד להוולד וכלפי ההורים. חלומות אלו כל כך מפחידים עד שהם נמחקים מהזכרון ונשארת רק חוויה של אימה . חשוב מאד ללוות אותה להרגיע אותה , כך שתוכל לחזור לישון ובזמני עירות בהחלט לתת לגיטימציה לחששות שאולי יש לקראת הלידה, וכן לגיטימציה לקנאה או כעס. כמו כן כדאי להדגיש שחלומות אינם מתגשמים וקורים רק בגלל שחלמו אותם וחלום אינו הופך למציאות רק בגלל שהוא נחלם.
אם תרצי לקרוא עוד בתחום יש את האתר של פרופ' אבי שדה על הפרעות שינה ושם יש תיאור של ביעותי לילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)