ילד שמלקק אצבעות - תענו לי בבקשה!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שמלקק אצבעות - תענו לי בבקשה!
    אמא מודאגת
    05/08/2009

מה עלי לעשות עם ילד בן חמש וחצי שכל הזמן מכניס את האצבעות לפה ומלקק אותם? זה כמעט 3 שבועות (התחיל עם זה לקראת סיום הקיטנה) שהוא עושה את זה וכשאנחנו מבקשים ממנו להפסיק הוא אומר שהוא לא מצליח. כפות הידיים הפכו למחוספסות ולא נעימות למגע. לפני מס' חודשים הוא ליקק את את שורש כף היד באופן אובססיבי והפסיק ועכשיו עבר לאצבעות. מה הסיבה? מה עלי לעשות? אציין שהוא הבכור מבין 3 (יש לנו תינוק בבית), ילד חכם מאד ומחובר אלינו מאד.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליקוק אצבעות באופן לא נשלט

ד''ר שירי שדה שרביט
    06/08/2009

לאמא שלום,
    כדאי לבדוק ראשית עם רופא הילדים, אם יש משהו פיסיולוגי ברקע - גרד ביד, קושי בויסות חושי וכדומה. במידה ונשללת בעיה גופנית, כדאי לנסות להסיח את תשומת הלב של הילד מהיד ולעניינו בפעילויות אחרות. לא הייתי ממקדת את תשומת הלב בהגבלת המגע ביד, אלא לעורר תשומת לב לאיזורים אחרים בגוף ובעולמו בכלל.
    במידה והבעיה נמשכת, תוכלו להיעזר בטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי, בשילוב הדרכת הורים. בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקוק אצבעות

ליזי לוי
    01/11/2013

יש לי ילד בן 7.5 שמלקק את קצות האצבעות ידיו מלבלי לשים לב תופעה זו נמשכת למעלה מחודש ניסינו לשאול ולבדוק מאין זה נובע אך ללא הצלחה , לפני כמה ימים המורה יזמה איתי שיחה בנושא הזה הסבירה כי התנהגות זו לא הולמת ומרתיעה אותה ואת הילדים ,
    מה אליי לעשות בכדי שהתופעה הזאת תפסיק , עלי לציין ששנה שעברה היה לו תופעה של אכילת בגדיו וזה הפסיק , אבקש בכל לשון של בקשה את עזרתכם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקוק אצבעות - תגובה

סמדר ריינר
    03/11/2013

שלום ליזי,
    התשובה שענתה ד"ר שירי שדה שרביט לפונה שלפנייך נראית לי מתאימה מאוד גם למקרה שלכם.
    ראשית יש לפנות לרופא ולבדוק האם יש עניין פסיולגוי כלשהו, יכול להיות שיש עניין של חסך תחושתי בחלל הפה, אולי כדאי להתייעץ גם עם מרפאה בעיסוק בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו