אלימות אצל ילד בן 3

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אלימות אצל ילד בן 3
    רוית
    05/08/2009

שלום,
    בני בן ה-3 הוא בן יחיד, שנוהג להתנהג באלימות בעיקר כלפיי וכלפי בעלי.
    האלימות באה לידי ביטוי בצביטות חזקות, סריטות, לעיתים עד זוב דם. זה קורה בעיקר כאשר אינו מקבל את מה שהוא רוצה.
    בעבר, כשהיה מכאיב, היינו מכניסים אותו לחדרו בכדי להירגע, ואכן זו היתה תקופה שבה היה נוהג הרבה פחות באלימות. היום כאשר אנחנו פועלים כך, הוא יוצא מהחדר, צובט או זורק עלינו צעצוע, וחוזר לחדר לבדו. אנחנו בתחושה שהילד פשוט צוחק עלינו..
    בגן בעבר הוא גם היה מתנהג באלימות כלפי חבריו, היום הרבה פחות ולרוב רק אם ילד אחר הרביץ לו אז הוא מגיב. הגננת מגדירה אותו ילד שובב במידה.
    הוא יודע ומבין שהוא מכאיב, ובכל זאת ממשיך לנהוג כך.
    זה ילד שרוצה תמיד לקבל את מה שהוא מבקש, ומדובר בעיקר במתנות. הוא רוצה ללכת לחנות צעצועים כל יום ולקבל מתנה. אנחנו בשלב שאנחנו מנסים להימנע מלהגיע לאזור של חנויות צעצועים אבל, כשהוא לא מקבל מתנה הוא מתנהג בצורה אלימה, בצעקות, בבכי ובכעס.
    באופן כללי, הוא ילד שאוהב שדברים יקרו לפי הרצון שלו, הזמן שלו והכללים שלו.
    די ברור לי שהילד מפונק וחסר גבולות. אבל, הקושי שלי מתבטא בעיקר באיך ליצור את הגבולות האלו ואיך למנוע את נושא האלימות שמביא אותי ואת בעלי להיות חסרי אונים.
    אשמח לקבל עצה בנושא.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות אצל ילד בן 3

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות כלפי הורים

ד''ר שירי שדה שרביט
    06/08/2009

רוית יקרה,
    המצב שאת מתארת הוא בעייתי ביותר וחשוב שייפסק באופן מיידי!!
    עבור ההתפתחות התקינה והבריאה של ילדים, חשוב שהם יפנימו גבולות הגיוניים, ויבינו שההורים הם קובעי המדיניות בבית ובעלי הסמכות. אני ממליצה שאת ובעלך תיעזרו במהרה בהדרכת הורים אצל פסיכולוג ילדים, במטרה להעצים אתכם. תוכלו להיעזר גם במרפאה ייחודית להשבת הסמכות להורים, במרכז שניידר לרפואת ילדים.
    המצב הנוכחי לא פוגע רק בכם, אלא הוא הרסני עבור התפתחות בנכם.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו