מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה דחופהההההההסופי05/08/2009
שלום יש לי 3 ילדים בן 9 בת 6 בן 6 חודשים
ביתי בת ה6 משחקת באופן קבוע עים הבת של גיסתי מעבר לכך שאנחנו מישפחה הם חברות מאוד טובות הם ישנות אחת אצל השנייה לסירוגין הבת של גיסתי שיתפה אותה וסיפרה לה שכאשר היא משחקת עים הבת שלי הם מורידות מכנסיים ותחתונים ואפילו הבת שלי ליקקה לה את הפות גיסתי קראה לי לבוא אליה בדחיפות וסיפרה לי נבהלתי מאוד ומהר עלו לי המחשבות מאיפה זה בא לה איך היא חשבה על מישחק כזה ? מה היא לא ניגעלה? נורא נילחצתי ולא ידעתי באיזה צורה מדרברים איתה על כך בכל זאת שאלתי את ביתי האים זה נכון והיא אמרה לי כן ובכתה שזה היה סוד ועכשיו כולם ידעו ויכעסו עליה אמרתי לה אף אחד לא יכעס אבל אני לא מסכימה לשחק משחקים כאלו זה מקום שהוא לא נקי ויש חיידקים וזה מסוכן ואסור היא הבטיחה שלא תחזור על זה שוב שאלתי מאיפה לך דבר כזה ראית או מישהו סיפר לך והיא אמרה ראיתי בסרט שבחור עשה לבחורה כך אני חייבת לציין שבבית אין דיסקים כאלו וגם בכבלים זה חסום רק עים קוד המשכתי לילחוץ עליה מתי ראית מי היה שראית והיא אמרה סתם לא ראיתי בסרט עשיתי לבד אני לא יודעת מה לחשוב ואני גם מפחדת לחשוב מידיי יש לי סיבה לדאגה? מה לעשות? איך לשאול? מה לעזאזל עושים במצב כזה? אני מודעת לכך שיש משחקים "נורמלים" כמו אבא אמא רופא חולה ....מה שנעשה הוא לא חריג??.?
מקווה לתשובה מהירה אני מאוד מבולבלת וזה מנהל אותי המון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף
סופי18/08/2009אני נואשת לתשובה לא עניתם לי בבקשהההההה הבעיה החמירה שגיסתי פשוט מרחיקה את הילדה שלה מהבת שלי ואני חושבת שזו טעות כי הם הרי מעבר לחברות גם מישפחה דיי קרובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאת גרוס18/08/2009שוב שלום סופי
רק עכשיו אני רואה את ההמשך ומגיבה.
אל תתרגשי מגיסתך. התנהגותה טבעית למרות שמוטעית. קל לה יותר להאשים את הבת שלך מאשר את הבת שלה. והיא מודאגת. תזרמי איתה ואל תקחי את זה אישי.חשבי מה את היית עושה ומרגישה במקומה.
תני לה זמן להרגע. עוד כמה שבועות תשוחחי עימה שיחה אישית הסבירי לה שהענין טופל.תראי שזה יסתדר...
הכי חשוב שבתך לא תרגיש דחויה. ולכן גם לה עדיף לא להיות בקרבת גיסתך בתקופה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחקים שאינם תואמי גיל
ליאת גרוס18/08/2009שלום סופי
אין מה להילחץ אבל יש מה לעשות. התנהגותה של בתך אינה חלק מסקרנות טבעית תואמת גיל אלא תוצאה של תכנים שראתה ושאינה אינה יכולה להתמודד עימם בגילה.
ראשית חשוב להסביר לה שזו אינה התנהגות המתאימה לבנות בגילה וכי אסור לה לעשותה שוב. לא נכון להציג את ההתנהגות כמגעילה או מלוכלכת (על מנת שתוכל להנות ממנה בעתיד) אך להדגיש כי היא אסורה ואינה מתאימה לבנות בגילה. יש לעקוב אחרי התנהגותה בהמשך ולא להשאירה עם חברות ללא השגחה של מבוגר או עם דלתות סגורות.
במידה והיא מפסיקה, אינה עסוקה בתכנים מיניים או התנהגויות מיניות במשך היום, אינה מראה סימני מצוקה, וממשיכה למלא את חייה בתכנים התואמים לגילה, ניתן לעזוב את העניין ורק לוודא שאין לה גישה לסרטים מסוג זה!!! אם היא חוזרת לשגרה מלאה אפשר להפסיק לדאוג ורק להישאר עם האצבע על הדופק.
לעומת זאת, אם למרות בקשותייך ממשיה בהתנהגות זו או אינה מתפנה לשגרה נורמלית, יש לפנות להתייעצות וטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת גרוס
סופי19/08/2009ראשית אני מודה לך מאוד על התשובה זה באמת מעמיד אותי על הקרקע ישר כוח על הזמן לענות לכולם תבורכי .....השאלה שלי זה מחייב שהיא ראתה כי עד כמה שחקרתי ונברתי היא ממשיכה להגיד שהיא לא ראתה בשום מקום....זה מאוד מדאיג אותי אים זה חייב להיות משהו שהיא ראתה אני מתחילה לחשוד בכולם והפחד שלי גובר לא להשאיר אותה עים אף אחד ולא אצל אף אחד בכל אופן אני כן יהיה במעקב ואני אתייעץ איתך לגביי המהלכים שוב תודה רבה רבה רבה .....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)