מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה את עזרתכםשמרית06/08/2009
יש לי אחיינית בת 5, עם בעיות התנהגות, תזזיתיות, וכד'- בינתיים עוד לא עברה אבחון של קשב וריכוז בגלל גילה. לאחרונה החלה מכה את אחותה והוריה ואף אותי- היא מקבלת עונשים בהתאם להתנהגותה. אתמול נצפתה התנהגות חריגה- אחותה הקטנה בת השלוש היכתה אותה והיא המשיכה להכות את עצמה באותו המקום, ובמקרה אחר נשכה את עצמה- ככשאליתה מדוע מכאיבה לעצמה אמרה כי אחותי מרביצה לי ואני לא רוצה להרביץ לה- בכדי להימנע מהכאה של אחותה ומקבלת עונשים היא מוציאה את תסכולה על עצמה ומכאיבה לעצמה. הסברתי לה כי זהו לא פיתרון וכי במקרה שאחותה הקטנה מכה אותה היא צרכיה לספר לאמא וכששאלתי אותה למה עושה את זה ומי אמר לה שככה עושים ענתה כי חשבה על זה לבד.
מה עושים בהמשך אם התופעה חוזרת על עצמה- האם להתעלם כי זה בהחלט מסב תשומת לב רבה? או להמשיך ולהסביר לה שמעשה זה לא טוב?
תודה מראש דודה מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שמפחדת מעצמה
ליאת גרוס08/08/2009שלום לדודה המודאגת
נשמע כאילו בנוסף לבעיות ההתנהגות קיימת גם חרדה מעוצמתה שלה ותחושה שאינה שולטת על עצמה ואין מי שיכול לעזור לה לשלוט על עצמה. זה נורא מפחיד ילדה בת 5.היא מפחדת שתפגע באחותה וחשה כי עליה להעניש את עצמה. זוהי חוויה של מצוקה חזקה שעלולה להחמיר עם הזמן. ההתערבות לא צריכה להיות בהסברים מולה, אלא קודם כל מול ההורים שלה. יש מקום להדרכת הורים דחופה על מנת להבין טוב יותר את הדינמיקה, את תגובתם להתנהגותה וכו'. ניתן לסייע להם להבין ולהתמודד באופן שישנה את תחושת הילדה, ישפר את התנהגותה, ויפסיק את התגובה שתארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)