צריכה את עזרתכם

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צריכה את עזרתכם
    שמרית
    06/08/2009

יש לי אחיינית בת 5, עם בעיות התנהגות, תזזיתיות, וכד'- בינתיים עוד לא עברה אבחון של קשב וריכוז בגלל גילה. לאחרונה החלה מכה את אחותה והוריה ואף אותי- היא מקבלת עונשים בהתאם להתנהגותה. אתמול נצפתה התנהגות חריגה- אחותה הקטנה בת השלוש היכתה אותה והיא המשיכה להכות את עצמה באותו המקום, ובמקרה אחר נשכה את עצמה- ככשאליתה מדוע מכאיבה לעצמה אמרה כי אחותי מרביצה לי ואני לא רוצה להרביץ לה- בכדי להימנע מהכאה של אחותה ומקבלת עונשים היא מוציאה את תסכולה על עצמה ומכאיבה לעצמה. הסברתי לה כי זהו לא פיתרון וכי במקרה שאחותה הקטנה מכה אותה היא צרכיה לספר לאמא וכששאלתי אותה למה עושה את זה ומי אמר לה שככה עושים ענתה כי חשבה על זה לבד.
    מה עושים בהמשך אם התופעה חוזרת על עצמה- האם להתעלם כי זה בהחלט מסב תשומת לב רבה? או להמשיך ולהסביר לה שמעשה זה לא טוב?
    תודה מראש דודה מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה את עזרתכם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה שמפחדת מעצמה

ליאת גרוס
    08/08/2009

שלום לדודה המודאגת
    נשמע כאילו בנוסף לבעיות ההתנהגות קיימת גם חרדה מעוצמתה שלה ותחושה שאינה שולטת על עצמה ואין מי שיכול לעזור לה לשלוט על עצמה. זה נורא מפחיד ילדה בת 5.היא מפחדת שתפגע באחותה וחשה כי עליה להעניש את עצמה. זוהי חוויה של מצוקה חזקה שעלולה להחמיר עם הזמן. ההתערבות לא צריכה להיות בהסברים מולה, אלא קודם כל מול ההורים שלה. יש מקום להדרכת הורים דחופה על מנת להבין טוב יותר את הדינמיקה, את תגובתם להתנהגותה וכו'. ניתן לסייע להם להבין ולהתמודד באופן שישנה את תחושת הילדה, ישפר את התנהגותה, ויפסיק את התגובה שתארת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו