רגשות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רגשות
    אביגיל
    01/09/2007

הי .
    בתי בת שנה וחצי ובחודשים האחרונים חל אצלה שינוי בהתנהגות.
    1.היא מתעוררת מעל 4 פעמים בלילה בבכי נוראי, לפעמים נרגעת לבד (אני מתבוננת בצד)
    לפעמים אני משכיבה אותה חזרה ולפעמים היא כ"כ היסטרית שאני חייבת להחזיק אותה בידיים.
    2. מלבד זאת בחודש האחרון היא החלה להכות את עצמה בפנים. פתאום ככה היא מכה את עצמה
    ואז אני מנסה להסב את תשומת לבה לדברים אחרים.
    ממה זה נובע?
    ומה עליי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגשות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגשות

שרון באומל
    02/09/2007

שלום אביגיל
    סביב גיל שנתיים (עם טווח שונות גדול) מתפתחים הכלים הקוגנטיביים של הילד, כך שהוא מגלה שתי תגליות חשובות על חייו. האחת: שהוא יישות נפרדת, ושהדמויות הקרובות לו הינן יישויות נפרדות, בעלות צרכים ורצונות משלהן. זו הנפרדות. השנייה, הילד מתחיל לגלות את כוחו היחסי בעולם: שהוא בעצם קטן וחלש ואניו יכול לעשות כל מה שהוריו יכולים לעשות (או גדולים אחרים). זוהי העצמאות. שתי התגליות הללו הן בד בבד מרעישות ומפחידות. ילדים מבטאים זאת בכל מיני דרכים. בנוסף, כיוון שהשפה עדיין אינה מפותחת בגיל שנה וחצי, הן ההתרגשות מהתגליות והן החרדה מהנפרדות והעצמאות מתבטאות דרך הגוף.
    לפיכך, בנוסף להכלה והחזקה על הידיים בעת מצוקה, הייתי מתמללת עבור ביתך את המתחולל בעולמה הפנימי, על מנת להקל את הכאוס ולהראות לה שאת מבינה ויודעת מה מתרחש שם. לדוגמא: בלילה את יכולה לומר לה, "התעוררת ולא מצאת את אמא לידך, זה בטח נורא מפחיד. רק תדעי שאמא כאן, תמיד שומרת עלייך". כנ"ל בסיטואציות אחרות. נסי להבין ממה נובעת ההתנהגות שלה ולתמלל אותה.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו