ערך עצמי נמוך לילדה בת 11.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ערך עצמי נמוך לילדה בת 11.5
    אוראל
    11/08/2009

היי

יש לי ילדה בת 11.5 עם ערך עצמי נמוך, התמדה ורצון אדירים להתקדם גם בתחום הלימוד ובכלל.
    מחוץ לבית הספר אין לה חברים - לומדת בבית ספר מחוץ לישוב ובנסיון לדרבן אותה להזמין הביתה נתקלתי בהתנגדויות ולכן הנחתי לנושא.
    היא מאוד מקנא באחיה הקטנים, שמתי לב שכשהיא נמצאת בחברת בני דודים בני גילה , אור ושמחה על פרצופה ופתאום כל הבגרות יוצאת וכשהיא חוזרת הביתה שוב הילדה שבא פורצת ומתסיסה את כל הבית היא מציקה, דוחפת, לועגת לאחיה הקטנים, מתחצפת אלינו ונוהגת בנו בחוסר הערכה בלעג - בקיצור בלתי נסבל.
    יש לציין שבאחת משיחותי איתה היא ציינה בדמעות שאנו כל הזמן מבקרים אותה שהיא לא בסדר, לא מתנהגת יפה וכו' - במבט מעמיק הדבר נכון.
    ייתכן מאוד שזה הגורם לערך העצמי נמוך, (א) האם אפשר לתקן את הערך העצמי שלה. להשכיח או לשפר את הזכרונות שלה מעניין הביקורת השלילית אליה, לרפא את פצעיה הרגשיים לגבי הביקורת השלילית שספגה מאיתנו וכמובן לא מעט פעמים בעקבותינו מהמשפחה המורחבת.
    אותי בתור אם זה מטריד ומעציב שלא שמתי לב לדבר עד כה, עד השיחה האחרונה איתה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערך עצמי נמוך לילדה בת 11.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערך עצמי נמוך

ליאת גרוס
    11/08/2009

שלום אוראל
    נשמע שיש כאן מעגל שמשמר ומעצים עצמו. היא מתנהגת לא טוב -אתם מעירים- דימוייה העצמי פוחת - היא יותרק מציקה בבית כאות למצוקתה - וחוזר חלילה. את המעגל הזה צריך להפסיק! ואפשר!!!
    אין מקום לייסורי מצפון, אבל יש מקום לנסות להתייחס לנקודת המבט שלה על חייה. לנסות להבין אותה ולסייע לה. זה הרי לא כלכך פשוט, אחרת כבר הייתם עושים את מזמן. כנראה היא אכן מעצבנת בדרכה.
    ייתכן שהתנהגותה היא תוצאה שלדרך לתפוס מקום. קשייה החברתיים (בעיקר בגיל הזה) מעידים גם הם על מצוקה. זה טוב שהיא הביעה את עצמה, ועוד יותר טוב שאת מסוגלת להקשיב. נצלי את זה לחזק את הקשר בינכן.
    אני מציעה למצוא זמן קבוע (לפחות שעתיים רצופות בשבוע) לזמן איכות אם ובת. לעשות משהו משותף בכיף. להכיר צדדים נוספים בה. במקביל ערכי לעצמך (עם האב) רשימה (סודית לחלוטין ותזרקי אח"כ) של דברים חיוביים שיש בילדה ועשי מאמץ להדגיש דברים אלו בפניה תוך כדי שהם באים לידי ביטוי בחיי היום יום.
    יש עוד דברים רבים שאפשר לעשות אבל הייתי מתחילה באלו. בנוסף - אני ממליצה על פניה להדרכת הורים ולפחות פגישה אחת עם הילדה במהלכה.

בהצלחה.
    תתפסי אותה לפני שנכנסת סופית לגיל ההתבגרות ואז זה יהיה הרבה יותר קשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו