טיפול לבן 8

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיפול לבן 8
    מ.
    12/08/2009

הבן שלי בן ה-8 עבר תקופה קשה שהתבטאה בהתפרצויות אלימות ותסכול. לאחר מספר מקרים פנינו לאבחון של פסיכולוגית ילדים. היא נפגשה איתנו - ההורים - פעמיים - ועם הילד שלוש פעמים.
    לסיכום האבחון נפגשנו שוב, היא הגדירה את הבעייתיות כחוסר התמודדות עם תסכול וכשלון של הילד (שהינו בן יחיד גם במשפחה המורחבת) בעיקר ובעיות בדימוי העצמי.
    ההמלצה שלה הייתה להתחיל בטיפול פעמיים בשבוע לפחות במשך שנה.
    לנו ההמלצה נראית קצת יותר מדי, לאור הממצאים באבחון, וגם בהתחשב במחויבות הגדולה - רגשית וכספית - שנדרשת על מנת לעמוד בטיפול כזה.
    שאלתי - האם מקובל לעבוד עם ילדים פעמיים בשבוע, והאם הגיוני שטיפול כזה יעשה בטווח ארוך כל כך?

אשמח לעזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול לבן 8

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול לילד

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/08/2009

מ. שלום,
    אני מבינה שאת לא חולקת על מסקנותיה של הפסיכולוגית לגבי המצוקה בה בנך נמצא, אלא על ההמלצות הטיפוליות. יש הרבה דרכים לעבוד עם ילדים ובתדירויות שונות, בהתאם לבעיה. לא אוכל לייעץ ספציפית מבלי להכיר את הילד.
    לגבי המחויבויות מהן את חוששת - ראשית, בכל טיפול קיימת מעורבות רגשית וקשר אינטימי בין הילד למטפל, ובין ההורים למטפל; הקשר חייב להיות משמעותי כדי שתיתכן עזרה. חשוב לי לציין שהקשר הוא משמעותי לשני הצדדים בעיניי, גם אם הילד הופנה לקבלת טיפול והפסיכולוג הוא מעניק הטיפול. ללא מחויבות רגשית ומוטיבציה לטפל בבעיה, לא יתרחש שינוי.
    שנית, במידה וטיפול במסגרת פרטית מכביד עליכם מאוד מבחינה כספית, והדבר מובן, תוכלו לפנות למרפאה לטיפול בילד באיזורכם, לפסיכולוג דרך קופ"ח או דרך השירות הפסיכולוגי המשלים, במידה וקיים באיזורכם. חשוב לתת לגורמים הנוספים סיכום של האבחון ולאפשר להם לדבר עם הפסיכולוגית המאבחנת.
    בכל מקרה, כדאי להתחיל בטיפול ולא לבזבז זמן מול קשייו של בנכם.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו