שינוי בהתנגות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנגות
    אמא גאה
    12/08/2009

שלום רב
    יש לנו בן מקסים בן כמעט שנתיים (עוד חודש וחצי) לפני שלושה חודשים עברו לארץ חדשה (מישראל)
    בהתחלה לא היה נראה כאילו משהו השתנה בהתנהגות שלו (חודש וחצי ראשונים גרנו במלון ומאז בבית החדש שלנו) בחודש האחרון הבן שלנו כל הזמן רוצה אותי כלומר את אמא ומעדיף אותי על פני אבא אפילו יותר ממעדיף מבקש שאני ארחץ אותו משהו שתמיד אבא עשה מבקש אני אקריא סיפור לפני השינה ובעצם כל דבר מבקש ומתעקש שאני אעשה ולא אבא. לא מוכן אפילו ללכת לטיול באופניים עם אבא משהו שהוא מאוד אוהב וזה כי הוא רוצה שאני אקח אותו לטיול ולא אבא.
    אני רוצה לציין שהוא התחיל גן חדש עם שפה חדשה אבל יש גננת שדוברת עברית היו שבועיים קשים בהתחלה של הסתגלות לגן החדש אבל עכשיו הוא הולך לגן בבוקר בלי שום בעיה ועם רצון ונראה שטוב לו בגן הגננת אומרת שמידי פעם במהלך היום הוא ואמר אמא אבל לא בוכה או משהו כזה.
    אני מציינת את כל הפרטים כי אני לא יודעת מה קשור והאם זה באמת איזה שהיא תופעת לוואי מכל התהליך של המעבר לארץ חדשה.
    מה אנחנו יכולים לעשות כדי לשפר את העניין? העניין מן הסתם פוגע בבעלי בצורה מסויימת שהילד מעדיף ואפילו רוצה רק אותי וגם מקשה עלי לבצע מטלות כשהילד איתי ורוצה כל הזמן אותי ואפילו דורש שאני ארים אותו על הידיים הרבה מאוד פעמים
    אשמח לעצות/ פתרון למצב

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בהתנגות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/08/2009

לאמא שלום,
    ההתנהגות שאת מתארת היא חלק מהתנהגות אופיינית לגיל שנתיים, ולא הייתי מקשרת אותה למעבר המדינה בלבד. ילדים בגיל של בנך, שנקרא תכופות "גיל המרד" או כינויים אחרים, מבינים את חוסר השליטה שלהם בעולם, והדבר כואב להם מאוד. אפשר לומר במלים פשוטות ובאופן מעט פשטני, שהם מבינים שאינם מרכז העולם, ובעצם הם ילדים. כל החיים שלנו רובנו נאבקים בהבנה הזו ומנסים להשפיע בדרכים שונות על הסביבה שלנו. גם ילדך אינו שונה בכך, ומנסה לנהל אתכם המבוגרים - לומר מתי הוא עם אמא, ומתי הוא עם אבא. זהו תהליך התפתחותי, תואם לגיל, שהיה בוודאי מתרחש גם ללא שינוי המגורים.
    סביר להניח, שבמקרה שלכם, מתווספת להתפתחות הנורמטיבית, העובדה שעברתם מדינה. בוודאי שבנכם מתוח ולחוץ, ומרגיש גם את המתח בו אתם שרויים כחלק מההסתגלות הטבעית. לכן הוא אינו מסוגל. פעמים רבות כאשר ילדים נמצאים במתח, לא מרגישים טוב מסיבות שונות או חולים, הם מעדיפים את קרבת האם על-פני דמויות אחרות, וזהו דבר טבעי.
    תוכלו לעזור לבנכם, גם בלנסות לספק עבורו בזמן הקרוב נוכחות רבה ככל שניתן של שניכם, ושלך האם בפרט. חשוב שתתייחסו לבקשותיו/דרישותיו באופן ענייני ולא אישי, ולא תיעלבו ממנו. ככל שהוא יחוש נוח יותר במקום החדש, כך יהיה לו קל יותר להיפרד ממך אמו, ולחזק את הקשרים שלו עם דמויות אחרות. במידה ואת ובעלך מחליטים שבסיטואציה מסוימת, בעלך יהיה עם הילד, חשוב לעמוד על כך, ולהעביר את המסר שעל אף כל השינויים והצרכים ההתפתחותיים, ההורים הם אלו שקובעים כיצד יתנהל הבית.
    בהצלחה, והסתגלות קלה לכולכם,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

אמא גאה
    14/08/2009

:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו