מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד שיותר מידי ממושמעלילך13/08/2009
בוקר טוב
בני יותר מידי ממושמע, למשל בגן אמרו להם שאסור להביא כלי נשק, אז בני לא מוכן להביא כלי נשק כי אסור ואף מתעקש על כך, ואני רואה ילדים שמביאים ומתחילה להתווכח איתו שאפשר להביא והוא אינו רוצה. או עוד דוגמא אני מרשה לבני לחטט באף, וגיסתי אמרה לו שהיא לא מרשה, אז אני אמרתי לו שאם משהו מפריע לו והוא רוצה להוציא מהאף אני מרשה לו ואני אמא שלו והוא יכול לחטט.
מה עלי לעשות, האם אני מגיבה טוב, איך ללמד אותו שיש לו דעה משל עצמו ולא תמיד חשוב מה אנשים אחרים אומרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת סמכות
זהורית אסולין שמחון13/08/2009לא ציינת בן כמה בנך, אני משערת שהוא בסביבות גיל 5 . אם כך הדבר הרי שהתנהגותו נרמטיבית. בגיל זה הכללים מתקבלים בנוקשות ואין יכולת להפנים כלפיהם גמישות. אין הפעלה של שיקול דעת אלא הפנמה טוטאלית של ההתנהגות התמתבקשת. את הגמישות לכך הם רוכשים עם השנים כשהם מבינים שגם כלל הוא מתאים מול דמות מסויימת או בסיטואציה מסויימת אך לא באחרת. אני מציעה לךך כדי לכבד את דמויות הסמכות בחייו ולא לבטל אותן הדיגשי בפניו את החופש לכללים אחרים במסגרות אחרות, או לכללים אחרים בין דמויות אחרות. יכול להיות הדודה לא רואה בעין יפה חיטוט, אך אם זה לצרכי הגיינה ובריאות את מרשה לו לעשות זאת. הסבירי לו מה הרציונל שעומד בבסיס החריגה מהכלל. לדוגמא אימרי לו שבגן אסור להביא משחקי כלי נשק כי אולי חלק מהילדים מתנהגים בפראות אך בבית את מרשה לו לשחק כי את רואה שהוא מבין שזה רק משחק.וכך כל כלל שחורגים ממנו כדאי להסביר מדוע נעשית החריגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)