מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קנאה בין אחיםרותם13/08/2009
היי
אני בת 24 וגרה אצל ההורים. אחותי לא מזמן חזרה לגור אצלנו עם בעלה מכיוון שהיא בהריון וצריכה עזרה.
אני הקטנה במשפחה וכל חיי הכל היה סביבי. מה שרציתי קיבלתי.
כרגע אחותי ילדה ואני מרגישה כמו ילדה קטנה שמקנאה באחות חדשה שנולדה במשפחה.
הכל סובב סביבה ופתאום אני נדחקת לצד.
זה גורם לי להיות עצבנית כל הזמן ולהיפגע מכל דבר קטן.
אני בת 24 ולכן נראה לי מוזר שאני מקנאה בתינוקת.
האם התופעה הזו ידועה? האם הקנאה לאח חדש (במקרה שלי אחיינית) יכולה להיות גם בגיל כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאת אחים
ד''ר שירי שדה שרביט13/08/2009רותם שלום,
פנית לפורום של פסיכולוגית ילדים, ואולי הדבר אינו במקרה שכן את מתארת את התגובה שלך להולדת האחיינית, ממקום של ילדה ולא מעמדה של דודה. כפי שכתבת, עד היום חיי המשפחה סבבו סביבך, וזה מקום שמאוד לא קל, ועצוב, לוותר עליו, גם כשמבינים את המצב.
ייתכן שהתגובה שלך לאחיינית קשורה יותר בטיב הקשר שלך עם אחותך ובקנאת אחיות שביניכן. אולי כדאי לך לחשוב באיזו מידה קיימת קנאה בקשר שלכן, שהתינוקת מייצגת אותה עבורך.
אם הדבר ממשיך להפריע לך לאורך זמן, אני חושבת שזו יכולה להיות בשבילך הזדמנות לברר בטיפול פסיכולוגי, מדוע את חשה נדחקת לצד, מה טיב הקשר שלך עם בני המשפחה, באיזו מידה את חשה שאת מבוגרת ויכולה למלא את משימות גיל הבגרות הצעירה כמו אחותך, וכדומה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)