קנאה בין אחים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קנאה בין אחים
    רותם
    13/08/2009

היי

אני בת 24 וגרה אצל ההורים. אחותי לא מזמן חזרה לגור אצלנו עם בעלה מכיוון שהיא בהריון וצריכה עזרה.

אני הקטנה במשפחה וכל חיי הכל היה סביבי. מה שרציתי קיבלתי.

כרגע אחותי ילדה ואני מרגישה כמו ילדה קטנה שמקנאה באחות חדשה שנולדה במשפחה.

הכל סובב סביבה ופתאום אני נדחקת לצד.

זה גורם לי להיות עצבנית כל הזמן ולהיפגע מכל דבר קטן.

אני בת 24 ולכן נראה לי מוזר שאני מקנאה בתינוקת.

האם התופעה הזו ידועה? האם הקנאה לאח חדש (במקרה שלי אחיינית) יכולה להיות גם בגיל כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנאה בין אחים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנאת אחים

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/08/2009

רותם שלום,
    פנית לפורום של פסיכולוגית ילדים, ואולי הדבר אינו במקרה שכן את מתארת את התגובה שלך להולדת האחיינית, ממקום של ילדה ולא מעמדה של דודה. כפי שכתבת, עד היום חיי המשפחה סבבו סביבך, וזה מקום שמאוד לא קל, ועצוב, לוותר עליו, גם כשמבינים את המצב.
    ייתכן שהתגובה שלך לאחיינית קשורה יותר בטיב הקשר שלך עם אחותך ובקנאת אחיות שביניכן. אולי כדאי לך לחשוב באיזו מידה קיימת קנאה בקשר שלכן, שהתינוקת מייצגת אותה עבורך.
    אם הדבר ממשיך להפריע לך לאורך זמן, אני חושבת שזו יכולה להיות בשבילך הזדמנות לברר בטיפול פסיכולוגי, מדוע את חשה נדחקת לצד, מה טיב הקשר שלך עם בני המשפחה, באיזו מידה את חשה שאת מבוגרת ויכולה למלא את משימות גיל הבגרות הצעירה כמו אחותך, וכדומה.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו