מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסרטיביותק14/08/2009
שלום, - ביתי היא בת 4 , ילדה דיי סגורה ריגשית ומופנמת בחברה. העניין הוא שכאשר היא נמצאת בחברת ילדים אחרים היא אף פעם לא עומדת על שלה ומפגינה נוכחות, לא לוקחת עינינם לידיים ומשפיעה על כיוון המשחק. בתור אמא מאד חורה לי וקשה לי לראות כיצד היא רוב הזמן מובלת על ידיי אחרים, אני מנסה לדחוף אותה מידיי פעם אך מצד שני איני רוצה לתכנת אותה לעבוד על פי ההתנהגות שנראית לי כיותר נכונה אך אולי אינה מתאימה לאופייה. אין לי בעיה עם אופי יותר עדיין אך בחברה בה אנו חיים כיום אנשים מסוג זה נבלעים ובד"כ אינם "מורגשים" ובייחוד בחברה הישראלית בה יש הרגשה כי כולם דוחפים ונדחפים אחרת הם פשוט נעלמים.
אנא הביעי דעתך כיצד עליי להתנהג עימה,מה ללמדה ואיך לדחוף אותה לכיוון יותר אסרטיבי בו תוכל להשתלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - מקפיצה הודעה
ק15/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל קצת יחס??
ק17/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מקפיצה מ-14.8
ק19/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסרטיביות
ד''ר שירי שדה שרביט20/08/2009ק. שלום,
לא ברור לי של מי המצוקה שאת מבטאת - האם בתך סובלת מכך שהיא אינה מובילה את העניינים בהתרחשויות הקבוצתיות, או שאת מוטרדת מכך שהיא "תיעלם" כדברייך. כדאי שתחשבי קצת על כך, ותשאלי אנשים אחרים בסביבתך איך הם מתרשמים מהילדה - ייתכן שמבוגרים אחרים שפחות מוטרדים מהקונפליקט בין דוחף/נדחף, רואים אותה אחרת ולפיכך חשובה התרשמותם (הגננת למשל).
את יוצרת פיצול בין דוחף לנדחף, ובדרך גם את אומרת שאת "דוחפת" אותה מדי פעם. אפשר להסתכל על כך אחרת - יש כל מיני מצבים בחיים, לפעמים אנחנו מובילים, לפעמים מובלים על-ידי אחרים; כולנו לפעמים ראש לשועלים ולעתים זנב לאריות. תוכלי לחזק את האסרטיביות של בתך בהתנהלות שלה מולך - לקבל את דבריה והביקורת שלה במידה ומוצדקת, לשאול את דעתה בנושאים שונים ולאפשר לה לקבל החלטות מסוימות. התנהגויות אלו עשויות לחזק בתוכה תחושה שיש לה ערך ושהיא יכולה להשפיע על סביבתה באופן שבו היא חפצה, וייתכן והיא תכליל את התובנה הזו ליחסים אחרים שלה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירי
ק21/08/2009היי שירי תודה על תשובתך - נראה לי כי לא הסברתי את עצמי נכון אינני מחפשת את המנהיגה החברתית בילדתי אך כן הייתי רוצה למענה שתביע את עצמה ואת רצונותיה ולא תקבלכל גחמה של ילד אחר - לדוגמא - בחברת חברתה הטובה היא תמיד עושה מה שהחברה רוצה לעשות באותו רגע ומיד מוותרת על רצונותיה וברגע שהחברה פתאום לא רוצה להיות "חברה שלה יותר" היא מיד נעלבת ובוכה וברגע הראשון בו החברה רוצה שוב להייות חברה שלה היא מייד מתחברת שוב -
עוד דוגמא היא שאם ילד מרביץ לה היא פשוט מסתגרת ובוכה - אם מישהו לוקח לה משהו היא פשוט בוכה וזהו-אם אני איתה היא פונה אליי כדי שאני יחזיר לה את זה.
מפריע לי שזה כואב לה והיא כאילו מנועה או עצורה מלהגיב. דרך אגב דודתי שהיא מורה אמרה לי שילדים כמוה פשוט נעלמים בכיתה ולכן פניתי אלייך בתקווה להכוונה כיצד להתנהג איתה בתור אימה?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט25/08/2009ק' שלום,
הדרך הטובה ביותר לדעתי בה תוכלי לעזור לבתך, היא לכבד את העצמיות שלה, הדיעות שלה וההעדפות שלה. אם את תעזרי לה להבין מה היא מרגישה, תכבדי את הכעס שלה כשהוא מופיע, ותסייעי לה לפתח דרכי תגובה טובות ויעילות בבית, היא תוכל להכליל זאת למערכות היחסים הנוספות שלה.
בנוסף, את יכולה להעיר לה בעדינות על התנהלותה עם החברה, באופן תומך ולא מבקר. כמו כן כדאי לעזור לה להתחבר עם ילדות עם אופי אחר ואולי תהיה שם אינטראקציה אחרת. לבסוף, חשוב לי לציין שההתפתחות היא דינמית, ויש ילדים שלוקח להם זמן ללמוד לעמוד על שלהם. כלל לא בטוח שבתך תיעלם בכיתה, לאורך כל שנות הלימודים. ככל שהיא תחוש יותר שגם לה יש שליטה בחלק מהקשרים שלה, כך יהיה לה יותר קל להיות אסרטיבית במקומות אחרים.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
