מצוקה גדולה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מצוקה גדולה
    כרמל
    15/08/2009

שלום, התגרשתי לפני כמה שנים והתחתנתי שובואף נולד לנו ילד מקסים. הבת שלי מנישואי הקודמים בת 11 וחצי. אביה התחתן גם הוא שוב,יש לו ילדה בת 3 ותינוקת בדרך.אשתו לא ממש נחמדה לביתי.היא לא חמה, לא מדברת איתה כמעט, עושה לה פרצופים או מתעלמת ממנה, אגב זה בשיתוף עם אמא שלה(חמותו של גרושי שגרה איתם).אם אני מעירה לגרושי על כל מיני בעיות שביתי משתפת אותי אז הוא לא מטפל בכך והםסוגרים איתה חשבונות כשהיא אלהם.אשתו של גרושי אומרת בכל הזדמנות שזה לא בית שלה ושהיא לא יכולה לבקש או להחליט דברים שם.הילדה הקטנה שהיא בת 3 אומרת לה גם שתלך מכאן לאמא שלה ושזה לא בית שלה ואשתו פשוט עומדת וצוחקת ומתמוגגת יחד עם אמא שלה מ"הפנינים" שמוציאה הקטנה מהפה. היום בערב ניסתה ביתי לדבר בטלפון עם אביה ולהסביר לו שלא נעים לה שם אצלו ועוד דברים שכואבים לה אך הוא רק צרח עליה, לא נתן לה להוציא מילה וסיכם שאין לו מה להקשיב ושתעשה מה שהיא רוצה. ביתי לא רוצה ללכת אליו.
    אני כואבת את כאבה והמומה איך אנשים מסוגלים להתנהג כך,עליו אני לא מתפלאה, חי איתו היו קשים אבל היא אמא לילדה ועוד אחת בדרך, איך היא יכולה להתאכזר לילדה. גם לבעלי יש ילד מנישואיו הקודמים וכשהוא אצלנו הוא מרגיש בבית ושיש לו עוד אמא שדואגת לו. הוא מרגיש בבית.
    אין הפליות, אין עניינים ויש לו כל מה שהוא זקוק לו כאילו זה הבית הקבוע שלו.
    הילדה בוכה וכואבת. שבוע שעבר כשהייתה אצלו היא ראתה איתו את התוכנית על הילדים שנרצחו ע"י הוריהם (הודיה פימשטיין, נועה, ועוד כאלו לצערנו שהיו).מיד לאחר התוכנית היא התקשרה בוכה ורצתה לחזור. כשחזרה היא אמרה שהיא ביקשה כוס מים אצל אבא שלה אך פחדה לשתות כי חשבה שהם עלולים לשים לה רעל במים ומיד ביקשה ממנו שיחזיר אותה. היא עצובה ואני פוחדת מתראומות וצלקות שישארו לה. עם אבא שלה אין מה לדבר זה לא טיפוס שיקשיב.הוא רק צורח ומנתק אם אני מנסה לדבר אל ליבו. מה עושים? האם לקחת את הילדה לשיחות אצל פסיכולוגית ילדים? האם לפנות לרווחה? האם בגלל שהיא לא רוצה ללכת אליו יותר יש לו זכות להפסיק את דמי המזונות שהוא משלם עבורה? מה החוק אומר? אנא עזרתכן, אני ממש לו יודעת מה הכי נכון לעשות.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מצוקה גדולה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אין לו שום זכות להפסיק את המזונות

אמאלה2
    16/08/2009

ואל תחששי מזה. בודאות לילדה זה לא טוב להיות שם אם המצב ממשיך כך. עצתי לך לפנות לרווחה ולהתייעץ עם העו"ס שם (או להתייעץ עם פסיכולוג ילדים, אבל לרווחה יש "שיניים" מבחינת החוק)- שיזמנו גם את בעלך ובמקרה הכי גרוע יוסדרו מחדש הסדרי הראיה באמצעות בית המשפט לפי מה שהכי טוב לילדה, ומכיוון שהיא מספיק גדולה היא גם יכולה להביע את עצמה.
    יש מרכזים מיוחדים שבהם ילדים רואים את הוריהם הגרושים בנוכחות עו"ס במקום ניטרלי כך שהילד רואה את האב/האם מצד אחד ומצד שני אינו חשוף ליחס שאת מציגה.
    אל תסכימי שבתך תמשיך לספוג את העלבונות האלה מצד אחד אך מצד שני חשוב לשמור ולאפשר קשר קבוע עם אביה הביולוגי בגבולות שמכבדים את בתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן מצוקה

ליאת גרוס
    18/08/2009

שלום כרמל
    אני ממליצה לך לפנות לנעמ"ת על מנת לברר מה אומר החוק ומי יכול לסייע לך (אני לא בטוחה שהרווחה היא הכתובת ). ברור שהוא חייב להמשיך לשלם מזונות בכל מקרה אך ההתלבטות היא האם ללחוץ עליה ללכת לשם בניגוד לרצונה. אנני יודעת מספיק ולא שמעתי אותה ואותו ולכן קשה לי להתייחס.
    לגבי פסיכולוגית ילדים. זה תלוי האם הילדה חווה מצוקה ורוצה עזרה בשיחות. מה המטרה של טיפול כזה מבחינתך ? הטיפול לא ישנה את האב או את המציאות. אם המטרה היא לסייע לבך להתמודד עם המצב פסיכולוגית יכולה בהחלט לעזור . קחי בחשבון שכל פסיכולוגית תהיה חייבת לקבל אישר מהאב לפני תחילת הטיפול, על פי חוק.

בהצלחה . מקווה שדברים קצת ירגעו בקרוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו