מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התיעצות הנוגע לקבוצת גיל בגןאירה17/08/2009
בני( בן 3 וחודש) נמצא בגן פרטי (המוכר על ידי משרד החינוך), בשנה שעברה היה בקובצת גיל של ילדים שבממוצע יותר גדולים ממנו כמעט בשנה. כלומר, רוב הילדים שם כבר חגגו יום הולדת 4. זאת היתה החלטה על סמך היעוץ של סגל הגן כי ראו שהתפתחותית הוא מתאים יותר לשם מאשר להיות בקבוצה בה יהיה הכי גדול.
מנסה קצת לאפיין את הילד: חכם מאוד, בעל תפיסה מאוד מהירה וזכרון יוצא דופן (מכיר דברים ומזכיר לי אותם מהיותו בן שנה וחצי, יודע כבר את כל א'-ב' (מבלי שאני ניסיתי ללמד אותו, אלא רק על סמך מה שהתחילו ללמוד בגן), אוהב מאוד לשיר, וורבלי מאוד (מתקן אחרים ושם לב כשלא מדברים נכון, התחיל לדבר מוקדם, כל הזמן מדבר גם כשמשחק לבד עם עצמו), עוצר המילים שלו עשיר מאוד. לצד זה, הוא ילד עדין יחסית (לא מרביץ, לא מגלה שום סימני אלימות), מקשיב לכך שמלמדים אותו (גם בבית וגם בגן) להביע את כעסיו במילים ("אני כועס עליך", "זה לא נעים לי", אני לא מרשה לך" וכד'), גם אם מקבל כתשובה לכך מכה מילד אחר. לאחרונה (בכמה חודשים אחיאירם) התחיל יותר לעמוד על שלו. יאיר הוא ילד רגיש - דברים חדשים אליהם נחשף יכולים לגרום לו לנדודי שינה .
למרות שהוא ילד פתוח, הוא אוהב לשחק לבד, ועושה רושם שרוב הזמן הוא לא "זקוק" למחיצתם של ילדים אחרים בשביל שיהיה לו מצב רוח טוב (רוב הזמן,אגב, הוא נמצא במצב רוח טוב, ילד חייכן), יכול להעסיק את עצמו לבד בגן בכל מיני משחקים. נענה למשחקים אם מזמינים אותו. עד כמה שהבנתי מהגננת יש 2 ילדות בגן שלו שמשחקות איתו כל הזמן (החשש שלי שהן רואות בו יותר בובה מאשר חבר שווה), יאיר קטן יחסית (רזה וקצת יותר נמוך מבני גילו).
מבחינה התפחותית (גם על סמך מה שאני רואה וגם לפי דברי הגננת שליוותה אותו בשנה שעברה) יאיר נמצא בקבוצת גל הנכונה ואף בחלק מהנושאים "עובר אותם" בגלל תפיסתו וזכרונו. בגן הוא אוהב לשתף פעולה במפגשים/חוגים. מבחינתם הוא ילד מקסים (קשה להתווכח :-)) ונוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ... המשך
אירה17/08/2009ההתלבטות הגדולה שלי היא בנוגע לגן השנה - כמעט כל קבוצת הגיל שלו תהיה ב"טרום חובה" (ילדים שבספטמבר יהיו בני 3.8- 4.8) גננת אחרת, התפחותית (לטענת המנהלת הפדגוגית) הוא מתאים לקבוצ גיל זו (למרות שיהיה רק בן 3.2 בספטמבר), אך רגשית (למרות שילד בוגר ועצמאי) הוא עדיין לא יוצר אינטרקציות חברתיות המקובלות לגילו. הם טוענים כי ההפתחותית הקוגנטיבית באה אצלו על חשבון הצורך באינטרקציות עם ילדים. חשוב להדגיש כי לא נדובר בילד מופנם, אלא פתוח ושמח, אניחושבת שהוא פשוט "לא יודע" איך ליצור קשר עם ילדים על מנת להזמין אותם לשחק איתו. כך, למשל, כשאנחנו נמצאים בגני משחקים- ואני רואה שהוא נמשך לילדים אחרים (בנות בעיקר) הוא מתחיל לעשות להם (להן:-)) פרצופים מצחיקים ולהתנהג קצת כמו ליצן - זאת הדרך שלו . מה שנקראה, הוא "ילד טוב", אין לו שום תחושה של "רכושנות", מתחלק תמיד בכל מה שיש לו עם כל הילדים בגן משחקים אך אם רוצה לבקש משהו ששייך לילד אחר - פונה אלי. (אני כמובןף מפנה אותו ללכת ולבקש ולא מבקשת בשמו)
האפשרות השניה - היא להשאיר אותו עם גננת שהיה איתה בשנה שעברה (שם ייהו ילדים בני 2.8 - 3.7, קבוצת גיל שפורמלית הוא בדיוק מתאים להיות בה).. מצד אחד, בקבוצה זו יהיה לו משעמם (כי כל פעילויות העשרה והלימוד שהוא כל כך נהנה מהם לא יעניינו אותו ובגלל שהוא ושבב הוא עלול גם להפריע לקבוצה/גננת) אך מצד שני, יכול להיות שילדים בקובצת גיל בה נמצא מתייחסים אליו כאל "קטן" ולכן לא נוצרות למעשה אינטרקציות חברתיות (הם לא מזמינים אותו לשחק איתם, חוץ מאותן שתי בנות, והוא לא "מזמין את עצמו" כי הוא, בגלל אופיו, לא זקוק לזה ויכול להרגיש מצוין גם כשמשחק לבד..)
מצטערת מאוד על הארוך, אמשח לקבל את חוות דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה, כי אני חושבת שהודעתי פוספסה
אירה18/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב מקפיצה
אירה19/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות
ליאת גרוס21/08/2009שלום אירה
ראיתי את הודעתך כבר לפני מספר ימים . לא עניתי משום שאנני בטוחה בתשובה. אני רואה כי את מקפיצה שוב ושוב ושאף אחת אחרת אינה עונה והיה חשוב לי שתדעי שאני מתלבטת איתך, וכמוך אין לי תשובה.
מה סוג הקושי החברתי. האם אוהב להיות לבד? האם יוצר קשר עין עם אחרים? האם מסוגל להתחבר גם לרגשות של אחרים ? האם מבין חוקים חברתיים? האם נהנה לשחק עם ילדים בוגרים ממנו ?
נסי לענות לי ונמשיך משם...
במקביל את יכולה כמובן להקפיץ את השאלה ולבקש גם תגובות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת גן
ד''ר שירי שדה שרביט20/08/2009אירה שלום,
אם הבנתי נכון, בנך התברך ביכולות קוגניטיביות-אינטלקטואליות גבוהות, הוא סקרן וקולט דברים גם מבלי שילמדו אותו, והוא נמצא ברמת התפתחות מעל המצופה לגילו. אולם ברמה רגשית-בינאישית ההתפתחות שלו תואמת לגילו , או לעתים מעט נמוך מהמצופה. לאור זאת, ובמיוחד בהתחשב בהמלצת הצוות המכיר אותו, איני רואה סיבה למה להעביר אותו לקבוצה בה הילדים מבוגרים מגילו. בסיטואציה כזו יהיה לו קשה עוד יותר לתקשר עם הילדים האחרים והקושי החברתי יימשך.
בהצלחה בבחירתך,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)