מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 5- רגישה מידימירי03/09/2007
שלום רב ,
אקדים בכך שילדתי מאוד חכמה , מדברת מגיל 10 חדשים ומפותחת מאוד לגילה .
אציין כי היא נוהגת להתחבר יותר עם ילדים קטנים ממנה כלומר בגילאי 3-4.
ילדתי בת 5 ואני מאוד מודאגת משום שהיא רגישה מידי ,
נדיבה מידי , לא עומדת על שלה , מחלקת את "רכושה" לכל החברות מבלי לשמור על ערכם .
מרחמת על כל זבוב שמת, בוכה מכל שטות , כל הזמן חוטפים לה , מעליבים אותה וכולה- נעלבת בקלות .
ילדתי נכנסה לגן חובה , ולמרות ההכנות שלי מראש מבחינה רגשית אתמול היא לא הפסיקה לבכות , בכתה ממש כל היום , גם בבית בכתה כשחזרה מהגן כל הזמן בכתה ונרגעה לחצי שעה ושוב בכתה , נורא קשה לה המעבר לגן אחר למרות שעלו עימה ילדים מהגן הקודם , היא נורא עצובה כי חברתה הטובה עזבה לגן סמוך , אני כבר לא יודעת כיצד ל"שפשף" אותה , אני מסבירה לה שחברים מתחלפים , אני לא יודעת מה יהיה בשנה הבאה בבית הספר - כיצד היא תתמודד ממעבר מחממה לבית ספר ?? היא יותר מידי רגישה ונקשרת לאנשים וחושבת שישארו עימה לנצח , היא חיה בעולם שכולו טוב, עולם של פיות , אני לא מצליחה להחדיר לה שהעולם הוא לא כזה , היא גם תמימה מידי , תמימה מאוד מאוד , לא מבינה הומור של גדולים , לוקחת קשה כל דבר , מאמינה לכל דבר .
הייתי מאוד רוצה לשנות אותה , אני מדברת איתה המון וכל הזמן מנסה להחדיר בה כח !!!!!!
שתהיה חזקה , שתהיה קצת "רעה" אבל היא בשלה- טובת לב יותר מידי ורחמנית .
כיצד אני יכולה לשנות קצת את האופי שלה , לעשות אותה יותר חזקה מבחינה רגשית , כולם מסביב קלטו אותה , כוצם אוהבים אותה וכולם אומרים לי " יש לך ילדה יותר מידי רגישה.."
אני יודעת שקשה לשנות אופי אבל כיצד היא תתמודד בחיים ? כיצד תתמודד בבית הספר כשאני לא אהיה לצידה בכיתה ???
אני מאוד חוששת ואובדת עיצות ,
אנא עזרי לי ....
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת חשובה ששכחתי
מירי03/09/2007אבקש להוסיף כי ביתי מאוד פתוחה ומדברת על הכל ,
היא לא סגורה בכלל , ויודעת יפה מאוד לבטא את רגשותיה ומחשבותיה- מדברת המון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצילו
מירי04/09/2007אני נורא מודאגת,
זהו היום השני לגן והיא עדיין בוכה גם בגן וגם בבית , היא כל הזמן חושבת על החברה שעברה לגן אחר ולא רוצה להתנתק מהעבר ולהכיר חברות חדשות , היא אומרת שהיא לא מצליחה להתגבר על הבכי , היא נורא מתגעגעת , אני אישית לא יכולה להפגיש בניהם משום שהחברה עברה לגור בחו"ל .
האם נורמאלי שהילדה מתנהגת בבכי קורע לב כל היום כאילו ממש מישהו מת???
אני לא כועסת עליה וכל הזמן מרגיעה אותה ומעודדת אותה שיהיו חברות חדשות , אבל היא עדיין בתקווה וברצון עז להיות עם החברה המדוברת.
אני ממש אובדת עיצות , ליבי נשבר מלראות אותה בוכה כל היום , זהו בכי אמיתי מהלב שהיא לא מצליחה להתגבר עליו לפי דבריה .
מה עושים , אני מודאגת וחוששת נורא , היא גם חסרת תיאבון לחלוטין בשל הנושא .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידכון
מירי05/09/2007זהו היום הרביעי לגן והיא עדיין בוכה ועצובה , היא מתנהגת ממש כמו בחורה בת 20 לאחר אהבה נכזבת - אפילו הגננת אמרה כך והתפלאה על התגובות הלא מתאימות לגיל ביתי ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופי
שרון באומל06/09/2007שלום לך שוב מירי
אני חושבת שילדתך מתנהגת באופן מאוד טבעי ואני מאמינה שייקח קצת זמן, אבל זה יעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופי
שרון באומל06/09/2007שלום מירי
אני חושבת שהדבר הכי חשוב עבור ילדתך הוא שאת תשלימי עם זה שהיא כזו ילדה ותראי לה שאת מקבלת אותה ואוהבת אותה בדיוק כמו שהיא, בלי לנסות לשנות אותה. יש הרבה אנשים רגישים בעולם, והם מוצאים את הדרך להסתדר - ואפילו להסתדר טוב.
אני שמחה לשמוע שילדתך יודעת להביע את רגשותיה ומרגישה נוח עם זה - וכדאי לתת לרגשות השליליים להתבטא החוצה.
עוד הייתי אומרת לילדתך משהו בנוסח "אני רואה שקשה לך עכשיו בגן החדש. אולי נחשוב ביחד איך אני יכולה לעזור לך על מנת שיהיה לך פחות קשה". קודם כל, הידיעה שלה שאת רואה ומבינה שקשה לה, בלי לכעוס ולשנות את זה, תקל עליה מאוד. בנוסף, חשבי יחד איתה כיצד ניתן להקל את ההתמודדות. למשל: על ידי שהייה של כמה דקות בתחילת היום יחד עימה בימים הראשונים.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון - תודה רבה לך - עזרת לי מאוד
מירי07/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)