הסתרת רגשות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הסתרת רגשות
    עדי
    03/09/2007

בני בן השנתיים ו 11 התחיל את השנה השניה שלו בגן, באותו גן רק צוות חדש (למעט הגננת הראשית שהיתה שנה שעברה) ומחצית מהילדים חדשים..
    אמנם זה רק 3 ימים...אבל אני תוהה איך אדע עם הבטחון שהוא מקרין וההרגשה הטובה כביכול כשהוא נכנס לגן הם "אמיתיים" או שהוא עוצר בתוכו רגשות, פחדים, כעסים??
    שהרי לא יכול להיות שטוב לא לגמרי שהגננת המוכרת נותנת כרגע יותר יחס לחדשים ולקטנים, לבוכים ולמתקשים, ולא יכול להיות שלא קשה לו לראות ילדים אחרים בוכים או בכלל להתרגל למשהו חדש...
    ופתאום להכיר גם צוות חדש..
    אני מנסה לדובב אותו לשיחה אבל לא ממש הולך לי...לא רוצה יותר מדי ללחוץ או ל"הכניס לו רעיונות לראש" של קשיים וחששות אבל כן אשמח לדעת מה הוא מרגיש...האם לעשות משהו?
    (אני תמיד השתדלתי לתת מקום לבכי ולכאב ולא לבטל כאב באומרי "לא קרה כלום" ובכל זאת נראה לי שהוא לא מבטא רגשות וחבל לי...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסתרת רגשות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתרת רגשות

שרון באומל
    05/09/2007

שלום עדי
    מדוע את כל כך חוששת? אולי הוא דווקא מרגיש טוב בסביבה מוכרת, צעצועים מוכרים, חצר מוכרת ומסגרת, המהווה כלי מחזיק? אולי הוא דווקא חש בוגר מול הילדים הקטנים שנכנסו לגן, עובדה המקנה לו תחושה טובה?
    ילדים בגיל של בנך בד"כ אינם מבטאים רגשות בצורה מילולית. הייתי מציעה לעודד אותו לדבר דרך משחק. לדוגמא: אפשר לשחק במכוניות שהולכות לגן או בבובות שהולכות לגן, ודרך כך לשמוע מה הוא מספר. אפשר גם ליצור שיחה דרך סיפורים שאת מקריאה לו או שירים ששרים ביחד.
    רוב הילדים הנשאלים "איך היה בגן" עונים "כייף" וזהו. אפשר לשאול שאלות יותר ספציפיות: מה היה במפגש? מה אכלתם? עם מי שיחקת וכו'.
    שתהיה לכם שנה מוצלחת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו