שאלה דחופה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה
    סגלית
    17/08/2009

שלום,
    אני אמא לשני ילדים , ילד בן 11 וילדה בת 7 . בשבוע האחרון גיליתי כי לעיתים שאיני מרשה להם לעשות דבר מה שהם רוצים הם משקרים ואומ רים שלא עשו. היום היה מקרה דומה (שטותי על טלויזיה) אבל היה ברור לי שהם שיקרו ואמרתי להם זאת והם הודו. הסברתי להם את המשמעות של השקר והבעייתות בנושא. אני מאוד חוששת מכך. מה נ יתן לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקרים

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/08/2009

סגלית שלום,
    שקרים הם התנהגות אנושית שגם אם אינה נעימה לנו, היא חלק מהחיים. יחד עם זאת, חשוב מאוד שתדגישי בפני ילדייך את ציפייתם מהם לכנות ואמינות. אני חושבת שבמקביל למסרים החינוכיים (וסנקציות במקרה הצורך) חשוב גם להקשיב לשקרים ולנסות לברר עם עצמנו מדוע הילד שיקר דווקא עכשיו ובנושא הזה - אולי בזמן החופש ההגבלה על צפייה בטלוויזיה היא רבה מדי, לדוגמא, או שילדייך מתקשים להעסיק את עצמם בדרכים אחרות. לדברים הללו יש משמעות שרצוי מאוד להעמיק בה.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו