שאלה לגביי מעון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה לגביי מעון
    מאי
    18/08/2009

שלום רב !
    שמי מאי , אני אמא ל2 בנות אחת בת שנה וחצי ואחת בת 5 חודשים ןקצת .
    מהולדת הבת הגדולה ועד להיום הבת הגדולה אינה במעון ולא במסגרת שומרים עליהם בני המשפחה כשאני או בעלי בעבודה אנחנו מתחלפים במשמרות בכדי להיות ולשמור עליהם.
    ועכשיו שנולדה הקטנה אנו שומרים גם עליהן וגם היא לא במסגרת כלשהי.
    השאלה שלי היא כזאת: מתי כדאי להכניס אותה למסגרת של מעון או לחכות לגן? הבת הגדולה אומנם בת שנה וחצי אבל נראת הרבה יותר קטנה אולי בגלל זה הפחד להכניס אותה למעון.ורק עכשיו התחילה ללכת לפני שבועיים. אז גם פחדתי שלא ידרכו עליה.
    עד היום הבנות נשארות עם בני המשפחה שעוזרים הרוב בעלי שומר עליהן .ואני אציין שאני עובדת 5 שעות ביום בלבד ואני כבר בצהריים בבית.
    מה כדאי לעשות מבחינה חברתית לגביי המעון או הגן?
    מה לעשות?????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגביי מעון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השתלבות במעון

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/08/2009

מאי שלום,
    עד לגיל שנה וחצי -שנתיים לערך, ילדים מרוויחים הכי הרבה מיחס אישי אליהם. החל מהגיל של בתך, חשובה אינטראקציה עם ילדים ומבוגרים אחרים, ויצירת קשרים עם דמויות נוספות מלבד ההורים ובני המשפחה הקרובה. לכן זה נראה זמן מתאים לשלב את בתך במסגרת. מבחינה התפתחותית, הפערים בין גיל חמישה חודשים לשנה וחצי הם גדולים (בוודאי את מבחינה בכך כשאת עם שתיהן יחד), והגדולה עשויה להפיק הרבה הנאה ואפשרויות ממסגרת קבוצתית של ילדים בגילה. כפי שכתבתי, היא נמצאת בתחילת טווח הגילאים בו כדאי להשתלב במעון/גן, ואת יכולה גם להשאיר אותה במסגרת הטיפול המשפחתי עוד מספר חודשים.
    בנוסף, חשוב לי לציין כי הורות לשתי בנות כ"כ קטנות, במקביל עם חיי העבודה (ועבודה במשמרות במיוחד), היא מתישה ביותר. מעון יוכל לעזור גם לכם קצת בהתאווררות ואגירת כוחות בין שאר מטלות החיים.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו