ריב ילדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ריב ילדים
    עלאדין
    18/08/2009

שלום . אני אב לשלושה בנים בני 11 9 3.5
    הבעיה היא בין שני האחים הגדולים .הם רבים בתדירות גדולה מדי לטעמי ,ז"א 4-5 פעמים ביום ולפעמים עם גילויי אלימות מצד הבכור.ניסינו להסביר להעניש לאיים וניסינו לעשות ישיבה ולדון בנושא ושיטות לפתור את הסכסוכים ביניהם שהם בד"כ על זמן מול מחשב ומול טלויזיה .ובנינו לוח זמנים וקוד אתי איך להתנהג ומה מקובל ומה מפריע לצד השני ותלינו את זה על המקרר וגם זה לא עזר.אנחנוכברלא יודעים מה לעשות בנדון.
    אנחנו מבקשים עיצות חדשות ואולי ניתוח כללי איפה אנחנו טועים.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריב ילדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מריבות אחים

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/08/2009

לאב שלום,
    ראשית יופי על הנסיונות עד כה למגר את אלימות הילדים זה כלפי זה. הרעיונות שציינת הם יפים ומקוריים, כל הכבוד! עולות לי כמה מחשבות מה עוד ניתן לעשות: ראשית, חשוב שתקח בחשבון שמאבקים בין אחים על המשאבים המוגבלים (מטבע הדברים) במשפחה, הם טבעיים וחלק מההתפתחות התקינה. אולם העוצמה שלהם צריכה להיות מווסתת על-ידי ההורים במידה והילדים אינם מצליחים להסתדר לרוב לבדם. שנית, ברגע שיש אלימות חשוב להגיב אליה ישירות ובאופן מיידי, בעונש יעיל כמו ללכת לחדר בבית בו אין טלוויזיה/מחשב. שלישית, אני רואה שהעימותים הם על מוקדי התעסוקה בבית (טלוויזיה ומחשב). ייתכן שאם תיצרו עבור הבנים סיטואציות נעימות מחוץ לבית, עם בילוי שמתאים לכולם ומספיק לכל המשתתפים (למשל ללכת לים, לסרט וכדומה), הקשר ביניהם ישתפר וכך הם מעצמם ירצו ויוכלו להתפשר יותר זה עם זה. ורביעית, כשיש כאלו מריבות תכופות בין אחים, רצוי שגם ההורים יבחנו את עצמם והאם הם משתדלים להעניק יחס דומה לכל הילדים. ייתכן שהמאבק על המחשב הוא סממן למאבק על תשומת הלב/הערכת/אהבת ההורים, וכדאי שתחשבו על כך.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו