מאבק בלתי פוסק

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מאבק בלתי פוסק
    חגית
    03/09/2007

יש לי ילד בן שלוש ושבוע
    ילד מאד חברותי מופיע ושר בוגר מאד ונהנה בחברת ילדים ובעל אופי מאד חזק
    מכיוון שאנו בגיל המרד ויש לו גם אחות בת 6 חודשים שעכשיו עומדת וזוחלת ומושכת תשומת לב
    הוא כל היום אומר לא מהבוקר ועד הערב
    לא רוצה בבוקר סנדלים - בסוף לובש
    לא רוצה בבוקר לעשות פיפי ואני מרימה אותו לשירותים והוא יושב ועושה לא רוצה לשטוף פנים -אני מרימה אותו ושוטפת לו
    כנ"ל בערב לאמבטיה הוא מתנגד ואני מרימה אותו לאמבטיה ואז הוא משחק ונהנה הוא גם פוחד לחפוף ראש
    בגדים הוא יכול לבחור לבד כמובן כשמתחילים להתלבש הוא לא רוצה ואח"כ מסכים
    עם אוכל אין בעיה ובגן החדש הוא ילד מקסים וכל הגננות מתפעלות ממנו ואומרות שהוא נבון ונהנה
    גם כשהוא עם אמא שלי הוא מתרחץ וחופף ראש ולובש פיגמה הכל חלק כך שאני מבינה שזה הכל נגדנו ההורים
    אני אוספת אותו באחת מהגן ומבלה איתו ועם אחותו את כל אחה"צ בגינה ובטיולים ועם חברים
    לאחרונה הוא גם לא רוצה להכנס למיטה בערב
    למרות שהוא ילד שכל יום בשנה האחרונה היה נשאר במיטה אחרי שני סיפורים ולפעמים גם שירים
    בשעה 8-9
    אני יודעת שההודעה ארוכה אבל אני פשוט מותשת מימים שלמים של מאבקים למרות שאני לא מתווכחת איתו אלא מנסה לפסוח ולהמשיך
    אני גם נוהגת לקחת אותו לזמן איכות לבד פעם בשבוע לשעה וחצי שעתיים למרות שבשלושה שבועות האחרונים לא עשינו את זה אולי זה מה שהחמיר את המצב
    נ.ב. בשנה האחרונה הוא גם מתעקש לקרוא לי בשם ולא אמא וזה קצת מרגיז אותי למרות שגם כשאני מתקנת זה לא עוזר
    מחכה לעצה ותודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מאבק בלתי פוסק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאבקים

שרון באומל
    08/09/2007

שלום חגית
    קבלי התנצלותי על זמן המתנה ארוך לתשובה, עקב עומס רב בפורום ותקלות טכניות רבות, שאינן תלויות בי.
    ראשית, הייתי מציעה לומר לבנך משהו על אחותו הקטנה. למשל: הייתי אומרת לו "עכשיו, כשיש לנו את X, אני פחות משחקת איתך וצריכה לטפל בה הרבה וגם מאוד מתלהבת מהדברים החדשים שהיא עושה. יכול להיות שזה מאוד מעציב ומכעיס אותך". הידיעה שלו שאת מבינה את המתרחש בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד.
    שנית, הייתי מציעה לקבוע יחד עימו סדרים חדשים. ממכתבך אני מבינה כי הוא בודק את גבולות יכולת הלשיטה שלו ואת הכוח היחסי שלו. לכן, בעיקרון, הייתי נותנת לו תחושת שליטה וכוח, עם גבולות. לדגואמ: לגבי הבגדים, הייתי מציעה לו שכל ערב הוא יבחר איזה בגד הוא לובד למחרת (שליטה ועצמאות) אך שלמחרת הוא קם ומלבש לבד.
    לגביהאמבטיה: הייתי הולכת יחד איתו לחנות צעצועים ובוחרת משחק חדש לאמבטיה, או בוחרת יחד איתו שירי אמבט נחמדים (או כל דבר אחר).
    היי יצירתית ונסי לתת לו אופציות אחרות לעשיית הדברים.
    אני מאמינה שזה ישנה גם את ההתעקשות שלו לקרוא לך בשמך הפרטי.
    בהצלחה
    שרון באומל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו