התקפי זעם?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התקפי זעם?
    מיטל
    19/08/2009

אראל בן חמישה חודשים , עד לפני שבוע היה ממש כשמו-מלאך. היה אוכל, ישן, צוחק המון ובוכה רק לעיתים רחוקות ורק עם סיבה ברורה

לאחרונה החלה תופעה חדשה ומעט שמדאיגה, לעכברון יש התקפי עצבים המתבטאים בצעקות עצבניות ולאחריהן בכי. הדבר לא קורה כל היום אלא

א בעיקר על רקע הרצון המתגבר לדחוף כל דבר לפה. כשנמצא בנדנדה/אוניברסיטה ומנסה למשוך אליו את אחת הבובות יותר נכון לעקור אותה על מנת לדחוף לפה ולא מצליח/כשמכניס לפה ולא ממש לטעמו או בנוחיות שציפה לה (לדעתי)..אז מגיעים העצבים.. (במקרה זה אני קושרת את התגובה לגירוי/כאב חניכיים)

ב אתמול היינו בסופר וכל ילד שעבר לידו זכה לצעקה מאיימת (היינו בשוק..)

על אף העובדה שיש לו חצי שורשים מרוקאים :) .אנחנו ממש לא צועקים /רבים ובטח שלא בסביבתו.. ברור שהוא עדיין קטן ויתכן וזה טבעי, ובכל זאת.. ידוע לי כי השנים הראשונות לחיים הן קריטיות לעיצוב אישיות עד כדי מצב בלתי הפיך..ולצורך הנחלת הרגלים נכונים אני קצת בדילמה כיצד לנהוג ? לרוב אני פשוט משחררת לו את הבובה/מנסה להסיח דעתו בדברים אחרים..יש עוד דרך לפיה עלי לנהוג? להתעלם? להגיב שונה? האם מדובר בהכנה לבאות או שאני היסטרית לשווא ?

תודה ענקית מראש מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נ.ב

מיטל
    19/08/2009

עדכון:אראל פשוט למד לצעוק, גם ללא כל סיבה..פשוט מתלהב לצרוח כמעט בכל הזדמנות ולא רק במפגשים עם זרים/נסיון לקחת בובה
    *ממש סליחה על האורך.אני די חדשה בעולם האימהות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה..בתקווה לתשובה תודה

מיטל
    01/09/2009

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי חניכיים

ד''ר שירי שדה שרביט
    06/09/2009

מיכל שלום,
    לפי המידע שמסרת, התופעה שאת מתארת תואמת את השלב ההתפתחותי בו נמצא אראל ואת גילו: אראל מתחיל להבין את הקשר בין התנהגויותיו לבין תוצאותיהן והתרחשויות בעולם. כעת יש לו כאבי חניכיים עקב התחלה של בקיעת שיניים, וכמו כן הפה הוא אחד ממקורות ההנאה והפעילות העיקריים שלו. לכן כשהוא מנסה להגיע לצעצוע ומאוד מתוסכל, או כשהחפץ לא מרגיע /מהנה אותו כפי שציפה, אין פלא שהוא כועס. במקרים אלו, כדאי שתעזרי לו להגיע לחפץ שמחפש וכמו כן כדאי להשתמש במשחה מרגיעה לחניכיים ונשכנים למיניהם.
    לגבי ההתייחסות לילדים אחרים, נהדר שהוא מנסה ליצור עמם קשר. כשהוא יגדל, הוא יבין מהן הדרכים המתאימות והנאותות יותר בכל סיטואציה לתקשר עם הזולת, אולם אנחנו לא מצפים מתינוק כה צעיר להבין זאת.
    לגבי שאלתך על גבולות והנחלת הרגלים אאמר באופן כללי, כי הרגלים לא טובים שנתקבעו ניתן לתקן גם בגילאים מאוחרים, אולם תינוקות זקוקים לחוויה מתמשכת שהסביבה נענתה לצרכיהם ודחפיהם, ושהמבוגרים מסייעים להם לחוש רגועים ומסופקים ככל שניתן.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו