התנהגות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות
    אודליה
    03/09/2007

בני בן שלוש וחצי ויש לו אח בן שנה ושבעה חודשים, הבעיה היא כזאת,הוא בדרך כלל מציק לו , נושך, דוחף ממדרגות, פעם אחת אפילו דחף אותו ביחד עם כיסא האוכל, כל שזה מגיע לרמות די מסוכנות, אנחנו מסבירים לו והוא בשלו ממשיך,
    הוא לא לבעלי להתקרב אליי בשום דרך, הוא ישר מתעצבן , ומוציא את העצבים במכות לי או לילד הקטן,
    מה עושים האם אני צריכה ייעוץ פסיכולוגי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות כלפי הורה

שרון באומל
    08/09/2007

שלום אודליה
    ההתנהגות של בנך מעידה על תסכול פנימי. אני מאינה שהוא נובע כתוצאה מהקנאה שחש כלפי אחיו. ייתכן כי כעת, או גם בעבר, חש שאחיו "לקח" ממנו דברים שהיו לו (וזה טבעי....) כגון את הזמן, תשומת הלב וכו', והוא למד לבטא את התסכול מכך בדרך תוקפנית.
    לגבי הקרבה בינך ובין בעלך, אני מאמינה שהיא נובעת מהשלב האדיפאלי בו הוא נמצא (תואם לגילו). בשלב זה, הפנטזיה הפנימית הינה להתחתן עם האמא ולהרודג את האבא. הפנטזיה מסתבכת כיוון שהילד גם אוהב את האב וחרד מרגשותיו כלפיו, וכמו-כן מפחד מהאב הגדול והחזק. לגבי כך, הזמן יעשה את שלו. את יכולה לומר משהו בנוסח: "אמא ואבא אוהבים אחד את השני, ולפעמים מביעים זאת בחיבוק ונשיקה, כמו שאני מחבקת ומנשקת אותך".
    לגבי אחיו הקטן, כדאי להציב לו גבולות. ראשית, בזמן רגיעה, הייתי מציעה לומר לו שאת לא מרשה יותר להכות, לדחוף וכו', כיוון שבמשפחה שלכם אינכם פוגעים אחד בשני. לאחר מכן, הייתי מנסה להיות עקבית, ואם מפעיל אלימות, הייתי מטילה עליו סנקציה כגון, אין סיפור בערב או כל דבר אחר שמחד הוא לא עונש חמור ומאידך, משהו שירתיע אותו. בנוסף, הייתי נותנת לו אופציות להתמודדות אחרת כגון: אם אתה מרגיש שאתה כועס על אחיך או עליי אתה יכול: להגיד לי/ ללכת למרפסת ולצעוק/לקפוץ על הטרמפולינה 20 קפיצות או כל דבר אחר שנראה לך.
    הייתי גם מנסה לתמלל את התסכול שלו. למשל, הייתי אומרת לו משהו בנוסח: "לפעמים אתה כועס על אחיך כיוון שאני צריכה להאכיל אותו ולטפל בו במקום לשחק איתך". הידיעה שלו שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד.
    אם שום דבר לא עוזר, ונראה לך שהתסכול שלו גדול והוא לא מוצא נתיב אדפטיבי להפנותו אליו, אולי כדאי לחשוב להתייעץ עם איש מקצוע.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו