ילד בן שש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן שש
    שירה
    20/08/2009

שאלה נוספת בני בין השש עולה לכיתה א' יש לציין שהוא ילד מאוד רגיש ועדין לפני שיצאנו לחופשה שאלתי את הגגנת אם הוא מוכן לעות לכיתה א/' והתשובה היתה חיובית , יש לציין שהוא ילד שזקוק לחיזוקים ותשומת לב אחותו בת השנתיים יותר פילפלית והמשפחה הקורבה יותר מדברת עליה לאחרונה הוא מתלונן הרבה על כאבי ראש מצח וכאבי בטן ולפי דעתי זה המון מהתרגשות לקראת כיתה א' אני מדברת איתו המון על המעבר ואפילו הלכנו כמה פעמים את הדרך לביה"ס והוא גם מבקש שיתחיל הלימודים ללכת לבד אך בבית הוא מתבכיין על כל דבר וחושב שאחותו יותר ממנו ואני מנסה להסביר לו שאני גאה בו והוא הכי מכולם יש רגעים במהלך היום שאני ממש מתעצבנת ממנו כי כל כל דבר הוא בוכה מה אפשר לעשות? לי זה נראה שיתחיל הלימודים הדברים יסתדרו לו ולי אבל הפחד שלא איך מתמודדים עם זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה לא עונים?

שירה
    25/08/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה לא'

ליאת גרוס
    28/08/2009

• שיחה עם הילד והקשבה לרגשותיו - קודם כל, כדאי לשוחח עם הילד ולתת מקום ולגיטימציה לכל קשת הרגשות, שהילד עשוי להעלות. חשוב להקשיב, בטרם ממהרים לתת תשובות ולהרגיע. עודדו אותו להביע את רגשותיו וחששותיו ואשרו לו, שאתם כאן כדי לרכך את המעבר ולעזור לו להיקלט במסגרת החדשה. ניתן להשתמש בסיפורים, העוסקים בעלייה לבית הספר, כפתיחה לשיחה.
    • הכנת הילד לקראת הצפוי - בהמשך, חשוב להסביר לילד מה עומד להתרחש בבית הספר: מה מצופה ממנו בשיעורים ובהפסקות, כיצד בנוי יום הלימודים, מהם שיעורי הבית, כיצד יגיע אל בית הספר וכיצד יחזור ממנו. הכנת הילד צריכה להתבסס על תיאור אמיתי של הצפוי לו וכדאי להימנע מאידיאליזציות יתר מחד, ומהפחדה, מאידך.
    • חיזוק רגשי - ילד שבטוח בעצמו, ייכנס לכיתה ברגל ימין. חשוב לטעת בילד תחושות של מסוגלות, ערך עצמי וביטחון. כדאי לשדר לו, שאתם סומכים עליו ומאמינים ביכולותיו להצליח בביה"ס, להתמודד עם הסביבה החדשה, להתקדם בלימודים ולרכוש חברים חדשים. מן הצד האחר, רצוי שלא להקרין ציפיות גבוהות מידי ובכך להעצים את החרדה.
    • תרגול מוקדם בשטח - במידת האפשר, כדאי לערוך טיול עם הילד לבית הספר, מספר ימים לפני תחילת הלימודים. הראו לו את הקומה בה הוא עתיד ללמוד
    • התארגנות טכנית כחלק מהתארגנות רגשית - ניתן לנצל את ההכנה הטכנית לבית הספר, גם כהכנה רגשית. התארגנות זו מסייעת לילד להתחבר לנושא הלימודים ולהרגיש בוגר ומסוגל.
    הצגת בית ספר באופן חיובי ורגוע (גם אם אתם לא לגמרי משוכנעים)- חשוב להציג לילד את מערכת בית הספר באור חיובי ואת המחנכת כדמות משמעותית ומיטיבה, גם אם אתם לא לגמרי מאמינים בכך. נסו לנתק את החוויות והזכרונות האישיים שלכם מהחוויות של הילד ומהמסר, שאתם משדרים לו כיום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו