ילד בן 6 וחצי עם רגישות יתר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6 וחצי עם רגישות יתר
    אושי
    03/09/2007

שלום
    הילד שלי בן 6.5. חמוד, גבוה, ועם לב טוב. אבל יש לו בעיה שכבר מלווה אותו מספר שנים (בערך מגיל 4), הבעיה רק מחמירה. הוא פשוט לא מצליח לבטא את עצמו בגלל רגישות יתר. הוא בוכה עוד לפני שהוא מבקש, מתלונן על חוסר צדק מצד הסביבה. לי בתור אמא יש סבלנות אליו, אבל לסביבה אין. הוא פשוט הופך להיות ילד ממורמר, עצבני ולא נהנה מהחיים (כל הזמן הוא עסוק בלחפש מה עשו לו לא בסדר). הוא כל הזמן מתלונן שילדים מציקים לו, ושהמורים לא מקשיבים לו. עוד לא התחילה שנת הלימודים וכבר המורה דיברה איתי על הנושא...
    מה לעשות? איך ללמד אותו להתגבר על הרגישות? מה להגיד לו כשהוא אומר כמציקים לו? להתעלם? איך להתייחס לתלונות הבלתי פוסקות ולהתפרצויות הבכי שלו?
    אני ממש מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות

שרון באומל
    08/09/2007

שלום אושי.
    ראשית, קבלי התנצלותי על זמן המתנה ארוך לקבלת תשובה, עקב העומס הגדול בפורום.
    הייתי מנסה להבין מה מקור הקושי של בנך, כיוון שנשמע שהקושי רציני. מדוע חש מקופח? למה זה התחיל בגיל ארבע? (אח חדש?), באילו סיטואציות הקושי עולה? אם תוכלי, כתבי לי על כך, ואז אוכל לעזור יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו