מתי לספר על מוות במשפחה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מתי לספר על מוות במשפחה
    מירב
    20/08/2009

לי ולבעלי יש שתי בנות שהגדולה מביניהן בת ארבע וחצי והקטנה בת 2.3. ביתי הגדולה עסוקה בנושא המוות ומנסה להבינו. הדבר תואם גיל ולא מעורר בה חרדה רבה אלא פשוט מעסיק אותה הרבה. אימי נפטרה שנה לפני לידת הבכורה וביתי יודעת על כך מאז ומתמיד. היא שואלת אם אני מתגעגעת לפעמים, ומבררת לעצמה ממה אנשים מתים ומתי. הנושא לא מעורר חרדה ומוכל. קצת על הבת- היא ילדה רגישה, מעמיקה , עם אינטיליגנציה רגשית מדהימה, חלשה במוטוריקה עדינה ומודעת לכך, היתה ביישנית וצופה מבחוץ בסיטואציות חברתיות וכיום היא פתוחה ויוזמת.
    הנקודה שאני מתלבטת לגביה- לבעלי היה אח גדול ממנו בשנה. הוא מת בתאונת דרכים כשרכב על אופניים כשהיה בן 10. הבת הבכורה לא יודעת על כך. עד היום היא הבינה שמתים כשמאוד זקנים או מסרטן. מעולם לא הכירה מוות אצל ילדים. אני ובעלי מתלבטים מתי לספר לה. מצד אחד האמת תמיד עדיפה וילדים מושפעים מאוד ומרגישים כשהדברים לא מדוברים. מצד שני קיימת אצלה תוקפנות וקנאה כלפי הקטנה. הן מאוד קרובות וזה לא משהוא חריג אבל קיים, בהחלט קיימת גם המשאלה שאחותה לא תהיה. אני תוהה אם זה לא יעלה אצלה חרדה. היא גם במעבר לגן ערוני וזקוקה לכוחותיה הנפשיים במעבר הזה, לכן אולי זה לא הזמן-טלטלה טלטלה, ומצד שני אף פעם זה לא הזמן. אני נוטה להחליט לחכות אבל יש אצלי גם תחושה שצריך לפתוח את זה. זהו, זאת ההתלבטות, אשמח לשמוע את דעתכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתי לספר על מוות במשפחה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוות במשפחה

ליאת גרוס
    21/08/2009

שלום מירב
    את צודקת לגמרי שסודות במשפחה זה דבר פסול. עם זאת תחושת הבטן שלי אומרת שילדה בת 4, העסוקה בנושא מוות, ועומדת בפני כמה משימות התפתחותיות בעתיד הקרוב (מול האחות, והגן החדש), עדיין אינה בשלה להתמודד עם הנושא.
    חכי קצת לתקופה בה תתעסק פחות בתחום ותהיה מעט בוגרת יותר. חצי שנה -שנה. לא הייתי יוזמת שיחה רצינית בנושא כדי לספר לה אלא כשתרגישי שזה הזמן התחברי למשהו שהיא מדברת עליו, או ליום הזיכרון או משהו וספרי לה בלי לעשות מזה עניין גדול. אם תשדרו לה טרגדיה ופחד היא תחשוש ותיבהל אבל אם תשדרו רוגע ושזה משהו שהיה מזמן סביר שלא תעשה מזה עניין.
    רק בגיל 7-8 זה זמן לשיחות רציניות יותר בנושא.

מקווה שעזרתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מירב
    30/08/2009

זאת היתה גם התחושה שלי. תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו