מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חזרה לבקבוקיםדקלה20/08/2009
שלום רב , הילד שלי בן שנתיים וחודש ומשום מה חזרנו אחרנו בזמן. הילד מתעורר באמצע הלילה ומבקש בקבוק עד לפני 4 חודשים היה ישן לילה שלם.
ברצוני לציין שתמיד בשעה 19:00 בערב הנני מנסה לתת לו ארוחת ערב (תבשלים, חביתה וכו' )
אך הילד מסרב לאכול אוכל או שהוא אוכל 2-3 כפיות וקם וממשיך לשחק במשחקים שלו.
לפעמיים הנני אומרת לו שאם לא ימשיך לאכול לא יוכל להמשיך לשחק או הנה אבא בא לאכול את האוכל שלך ואז הוא אוכל עוד כמה כפיות לא מסיים ארוחה כמו שצריך. (הכל נעשה בהתניות שאם לא אז .. )
הרבה פעמיים הוא מתעקש לא לאכול אוכל ולקבל בקבוק חלב כמובן שהעתקשות הינה עם בכי וצרחות עד שאני מוותרת ונותנת לו.
אנני יודעת מה לעשות ????
אני חייבת לציין שאני בהריון חודש 7 (אולי יש לזה מעשמעות ??? )
תודה רבה דקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לי לקבל תשובה--- תודה
דקלה23/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע מדלגים על שאלות כל שאלה חשובה
דקלה24/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעוררות בלילה לאכול
ד''ר שירי שדה שרביט24/08/2009דקלה שלום,
סביר להניח שבנך מגיב להריון ולעובדה שבקרוב הוא כבר לא יהיה התינוק של אמא, וזו אחת הסיבות לרצון לחזור לבקבוק. נראה לי אישית שבמהלך היום ניתן לאפשר זאת, וגם עם הליכתו לישון. את יכולה להגביל את הכמות של השתיה או לדלל במים כך שלא יהיה מאוד מתוק.
יחד עם זאת, הדבר המטריד הוא הדילוג על ארוחת הערב, שהוא דבר מאוד לא נכון ולא בריא לעשותו. חשוב להקפיד על ארוחת ערב בריאה ומשביעה שהילד ירצה לאכול - כדאי שתבדקי האם הוא "מנשנש" או אוכל כמויות רבות במהלך אחה"צ ומגיע לארוחה לא רעב, האם המאכלים שאת מכינה הם לא לטעמו (יש ילדים שמעדיפים לאכול מאכלים פשוטים ביותר ולא מתובלים כמעט), וכדומה. כדאי לשאול את הילד מה הוא אוהב לאכול ומה היה רוצה לאכול היום. כמו כן, אפשר להגיש את האוכל בצורה יותר "משחקית" ומהנה. למשל, לתת לו מזלג וכלי אכילה "של גדולים".
בנוסף, נראה שכעת נוצר מערך יחסים ביניכם,בו בנך רואה כמה ארוחת הערב חשובה לך, ובודק את הגבולות שאת מציבה, ואילו את הפכת למודאגת וחרדה, והוא חש בכך. כדאי להפחית את עוצמת העימות בעת הארוחה, ולהשתדל לחזור לשגרה במהרה. האם אתם מקפידים על ארוחות ערב משפחתיות של כל בני הבית יחד? הדבר עשוי לסייע ולרכך את המאבקים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)