חזרה לבקבוקים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חזרה לבקבוקים
    דקלה
    20/08/2009

שלום רב , הילד שלי בן שנתיים וחודש ומשום מה חזרנו אחרנו בזמן. הילד מתעורר באמצע הלילה ומבקש בקבוק עד לפני 4 חודשים היה ישן לילה שלם.
    ברצוני לציין שתמיד בשעה 19:00 בערב הנני מנסה לתת לו ארוחת ערב (תבשלים, חביתה וכו' )
    אך הילד מסרב לאכול אוכל או שהוא אוכל 2-3 כפיות וקם וממשיך לשחק במשחקים שלו.
    לפעמיים הנני אומרת לו שאם לא ימשיך לאכול לא יוכל להמשיך לשחק או הנה אבא בא לאכול את האוכל שלך ואז הוא אוכל עוד כמה כפיות לא מסיים ארוחה כמו שצריך. (הכל נעשה בהתניות שאם לא אז .. )
    הרבה פעמיים הוא מתעקש לא לאכול אוכל ולקבל בקבוק חלב כמובן שהעתקשות הינה עם בכי וצרחות עד שאני מוותרת ונותנת לו.
    אנני יודעת מה לעשות ????
    אני חייבת לציין שאני בהריון חודש 7 (אולי יש לזה מעשמעות ??? )
    תודה רבה דקלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לבקבוקים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשוב לי לקבל תשובה--- תודה

דקלה
    23/08/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע מדלגים על שאלות כל שאלה חשובה

דקלה
    24/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות בלילה לאכול

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/08/2009

דקלה שלום,
    סביר להניח שבנך מגיב להריון ולעובדה שבקרוב הוא כבר לא יהיה התינוק של אמא, וזו אחת הסיבות לרצון לחזור לבקבוק. נראה לי אישית שבמהלך היום ניתן לאפשר זאת, וגם עם הליכתו לישון. את יכולה להגביל את הכמות של השתיה או לדלל במים כך שלא יהיה מאוד מתוק.
    יחד עם זאת, הדבר המטריד הוא הדילוג על ארוחת הערב, שהוא דבר מאוד לא נכון ולא בריא לעשותו. חשוב להקפיד על ארוחת ערב בריאה ומשביעה שהילד ירצה לאכול - כדאי שתבדקי האם הוא "מנשנש" או אוכל כמויות רבות במהלך אחה"צ ומגיע לארוחה לא רעב, האם המאכלים שאת מכינה הם לא לטעמו (יש ילדים שמעדיפים לאכול מאכלים פשוטים ביותר ולא מתובלים כמעט), וכדומה. כדאי לשאול את הילד מה הוא אוהב לאכול ומה היה רוצה לאכול היום. כמו כן, אפשר להגיש את האוכל בצורה יותר "משחקית" ומהנה. למשל, לתת לו מזלג וכלי אכילה "של גדולים".
    בנוסף, נראה שכעת נוצר מערך יחסים ביניכם,בו בנך רואה כמה ארוחת הערב חשובה לך, ובודק את הגבולות שאת מציבה, ואילו את הפכת למודאגת וחרדה, והוא חש בכך. כדאי להפחית את עוצמת העימות בעת הארוחה, ולהשתדל לחזור לשגרה במהרה. האם אתם מקפידים על ארוחות ערב משפחתיות של כל בני הבית יחד? הדבר עשוי לסייע ולרכך את המאבקים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו