אבא "אמיתי"

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אבא "אמיתי"
    לילך
    21/08/2009

שלום רב,
    שמי לילך יש לי ילד בן 4.5 ואני נשואה בשנית , התגרשתי כאשר בני היה בן חודש , לאחר הגירושין
    הגרוש שלי החליט שלא להגיע לביקורים ובעלי הנוכחי גידל את בני כאב לכל דבר מגיל עשרה חודשים , לפני כשנה הגרוש שלי חזרה לתמונה והחל להגיע לביקורים בהתחלה באמצעות מרכז קשר ואז ע"פ סדרי הראיה אשר נקבעו מראש, בעצתה של פסיכולוגית הוסבר לילד כי יש לו שני אבות אך הגרוש שלי מתעקש להבהיר לו שהוא הוא האב ה"אמיתי" בני מקבל את זה בצורה מאוד קשה כי מנקודת מבט שלו הוא לא מבין את המשמעות של אמיתי ולא אמיתי וכלן אני מבקשת עצה איך להבהיר לילד את זה בצורה שלא תגרום לו לחרדה ? האם יש להשתמש אולי במילה אבא טבעי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבא "אמיתי"

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבא אמיתי

ליאת גרוס
    21/08/2009

שלום לילך
    אכן מצב לא פשוט אך טוב שהדבר עולה היום ולא בגיל מבוגר יותר.
    חשוב שבנך יבין את המציאות וידע בדיוק מה המשמעות של אב ביולוגי לעומת אבא לא ביולוגי. הוא כבר בגיל הוא מסוגל להבין. אם הדבר לא יוסבר לו ירגיש באיזה שהוא שלב בהמשך שעבדו עליו וזו צלקת שקשה למחוק.
    הרעיון שלך להגדיר אב ביולוגי כאב טבעי הוא רעיון מעולה. הייתי מסבירה שתינוק נוצר מזרע של גבר ובצית של אשה. הזרע ממנו הוא נוצר הוא של האב הטבעי שהוא ...(להזכיר את השם) . בהמשך הסבירי שבעלך אוהב אותו ומתייחס אליו כאילו היה הבן הביולוגי שלו ומאד מאד רוצה להיות כמו אבא שלו. כך שלמעשה יש לו שני אבות אחד טבעי ואחד נוסף שאוהב אותו כמו בן ולכן הוא ממש כמו אבא. הדגש הוא שיש לו מזל כי יש לא אבא אחד טבעי ועוד גבר שמתייחס אליו כמו בן וחי איתו.
    לדעתי אסור לשקר או לסלף . זה מה שמעורר חרדה. אל תפחדי מהאמת. האמת היא שבאמת יש שני גברים שאוהבים אותו, וזה לא משהו שיכול להפחיד...אפילו שאחד טבעי והשני לא.
    זכותו של האב הטבעי שבנו ידע שהוא האב הביולוגי, אך רצוי שלא יסית נגד בעלך.

אם את לא בטוחה פני לשיחת ייעוץ אחת.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו