גירוד על רקע נפשי אצל ילדה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גירוד על רקע נפשי אצל ילדה
    parent
    23/08/2009

בת 3.5 בתקופה האחרונה נוטה ללא צורך ממשי (כך נראה לי) לגרד איבר כלשהו בגופה, נראה כאילו ממש גירודים נפשיים.
    לדוגמא: שממחיזה,מדברת בלהט או שרוקדת באותו הרגע ממש חייבת לתת גירוד קטן ברגל ומיד אח"כ ביד ומיד שוב בראש, אף ועוד ועוד...
    משום מה נראה לי כאילו הם גירודים על רקע נפשי, כאילו שחייבת לגרד ברגעים הכי לא נוחים כיביכול.
    כמובן שהיא לא אומרת כלום בנושא או שמשהו מפריע לה, מציק או מגרד..
    היא בת יחידה ומאוד אהובה, חברותית מאוד ואין שום שינויים או ארועים חריגים בחייה.
    האם זהו משהו נפשי המצריך בדיקה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש סיבה שדילגו על השאלה שלי?

parent
    25/08/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוד מסיבה רגשית

זהורית אסולין שמחון
    26/08/2009

ראשית לפני שמסיקים מסקנות על היבטים נפשיים (מה שנשמע הגיוני מאד ויש קשר ישיר בין גירושים לקושי רגשי) כדאי ללכת לרופא עור לשלול אסטמה של העור, אלרגיות וכדומה. מאד יכול להיות שזו תגובה לביישנות ולנסיון להתמודד עם כך עיסוק היתר בגירוד מסיח דעתה והוא ניסיון להתמודד עם אי הנוחות. אפשר לומר לה שאם היא מתביישת היא לא חייבת להופיע ולהמחיז היא יכולה לעשות זאת מול עצמה או מול המראה ולא מול אנשים. אם הגירוד הוא לא כזה שפוצע ויוצר גירוי יתר בעור או שמלווה בתלישת שערות אין צורך לטפל בכך ישירות אלא פשוט כשאתה מזהה שזה סימן וביטוי לאי נוחות לברר איתה מה יכול להקל עליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו