רוצה רק את אמא ובכי בלילה.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רוצה רק את אמא ובכי בלילה.
    יפית
    04/09/2007

שלום רב
    שמי יפית, אני אם לילדה בת שנה ועשרה חודשים ולתינוק בן שבועיים. הילדה סיגלה לעצמה מזמן שינה רצופה במהלך כל הלילה. היא התחילה לבקר בגן בתחילת חודש יולי ואז חלה נסיגה גדולה בעניין השינה. לא הייתה מוכנה להשאר לבד בחדר כדי להרדם, מתעוררת בבכי ומתקשה להירגע. בתקופה של 20 יום חופש מהגן התופעה חלפה כמעט לחלוטין והיא ישנה לילות מלאים. עכשיו שהגן התחיל מחדש הלילה היה שוב קשה...
    יחד עם זאת, לאחר לידת התינוק היו שלושה לילות של בכי מר בו היא רק ביקשה שארים אותה על הידיים כשאני עומדת. בנוסף לכך, היא נהייתה דבוקה אליי יותר מבעבר מוכנה שרק אני אכין לה לשתות וכו'.
    כמו כן, יש לציין כי עבקה לישון במיטת מעבר. המעבר היה מהיר וחלק, נראה ששמחה במיטתה החדשה, למדה לעלות ולרדת ממנה באופן עצמאי.
    אני מודעים לצפיפות האירועים הדרמטים (התחלת גן, לידת אח, מעבר למיטת נוער). שאלתי העיקרית היא איך עליי לנהוג. כאשר היא מתעוררת בלילה ובמהלך היום (כאשר היא נצמדת אליי)? בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוצה רק את אמא ובכי בלילה.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אח חדש

שרון באומל
    08/09/2007

שלום יפית
    ראשית, קבלי את התנצלותי על הזמן שהיית צריכה לחכות על מנת לקבל את התשובה, עקב העומס הרב בפורום.
    אני חושבת שאת צודקת מאוד לגבי מקור הקושי. ילדתך עוברת כרגע שתי פרידות משמעותיות: האחת - פרידה מהאקסקלוסיביות של הקשר איתך, עקב לידת אחיה. השנייה- המעבר לגן ופרידה למספר שעות ביום. אני חושבת שהיא מגיבה לכך, בכך שאינה רוצה להיפרד ממך גם בלילה וזקוקה לקרבתך הפיסית. כנ"ל במשך היום - היא עדיין רוצה את הקשר האקסקלוסיבי עימך.
    על אף גילה הצעיר, הייתי אומרת לה משהו בנוסח: "קרו לך שני דברים חשובים מאוד בזמן האחרון. התחלת ללכת לגן, ואת כבר לא עם אמא בבוקר. חוץ מזה, נולד לך אח. אני צריכה לטפל הרבה באחיך, כי הוא קטן ולא יכול לעשות שום דבר לבד. פעם הייתי רק איתך, טיפלתי רק בך ושיחקתי רק איתך. היום זה כבר לא ככה, ויכול להיות שאת עצובה וכועסת". גם אם היא לא תבין כל מילה, משהו בטון ובמלל יראה לה שאת מבינה מה מתחולל בעולמה הפנימי וזה יקל עליה מאוד.
    בנוסף- הייתי מוצאת ספרים הן לגבי לידת אח והן לגבי המעבר לגן, או כותבת ספר עליה לגבי שני הנושאים, ובכך נותנת לגיטימציה לקושי שהיא עוברת כרגע.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו