מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 8.5 שיעדר מלימודים עקב ניתוחמלי24/08/2009
שלום, בני בן 8.5 וסובל מתופעה אורתופדית בשם פרת'ס (אי אספקת דם לראש עצם הירך וכתוצאה מכך עצם הירך צמחה מחוךץ למפרק). לאחר פגישות עם שלושה פרופ' מומחים בתופעה במהלך החודשיים האחרונים, הוחלט שאין ברירה מלבצע ניתוח אורתופדי לשיקום המפרק ברגל שמאל (התופעה הופיע רק ברגל שמאל). הניתוח נקבע ל-02/09 ויום האשפוז נקבע ל-01/09 לשעות הבוקר המאוחרות. ההחלמה מהניתוח תיערך כחודשיים כשמתוכם 6 שבועות בגבס מכף רגל ועד החזה (מאמצע הגוף על כל פלג הגוף התחתון כדי למנוע תזוזה של האגן והמפרק המנותח) בשכיבה מלאה. יידענו את מנהלת ויועצת בי"ס על הניתוח והעדרות והן המליצו לנו להגיע לבי"ס ביום הראשון ללימודים לטקס פתיחת שנת הלימודים, כמו גם להכיר את המורה החדשה ולהיפרד מילדי הכיתה ולפני הפסקת האוכל (09:40) לקחת אותו לבית החולים. בבי"ס שלנו כל שנתיים המחנכת מתחלפת ומכיוון שבני עולה לכיתה ג', המחכנת היא מורה חדשה.
אני ביקשתי שבני יפגוש את המורה החדשה עוד לפני שנת הלימודים, כדי שהם יכירו אחד את השניה, כדי שבני יספר למורה מה עומד לקרות לו, מה החששות שלו מהניתוח ומההעדרות מהלימודים וכדי שיקבל בטחון נפשי גם ממערכת החינוך.
השאלה שלי היא האם כדאי לשלוח אותו ביום הראשון ללימודים לשעתיים לטקס פתיחת שנת הלימודים ופרידה מילדי הכיתה? האם לא תהיה זו מעמסה נפשית על הילד באותו יום של האשפוז?
תודה מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לקראת ניתוח
ד''ר שירי שדה שרביט24/08/2009מלי שלום,
אין ספק כי בנך ואתם עומדים בפני תקופה עם לחצים רבים ודאגות. אני חושבת שאתם ההורים, לאור היכרותכם עם הילד, תדעו באיזו מידה הוא עסוק כעת גם בדמותה של המורה החדשה ושל חבריו לספסל הלימודים. נראה לי שכדאי להציע לו את האפשרות ולראות במה יבחר - יש ילדים שישמחו להתחיל את השעה הראשונה עם חבריהם, ובכך יחושו יותר חיבור לכיתה (והדבר אולי גם יעודד את הילדים לבקר במהלך החודשיים הקרובים), ויש ילדים שהביקור הקצר רק יעצים את הלחץ בו הם שרויים, והם יעדיפו להתארגן בניחותא בבית לקראת הניתוח.
בנוסף, דמות המורה היא אכן משמעותית בגיל ביה"ס היסודי, אולם בנך והיא יוכלו ליצור קשר ולתקשר גם לאחר הניתוח, ואני בטוחה שהמורה תחוש מחויבת אליו גם אם לא תפגוש בו ביום הראשון ללימודים. כן חשוב מצידכם ליצור עמה קשר במהלך התקופה בה ישהה בבית ולבקש ממנה לעודד ילדים לבקרו.
בהצלחה ורפואה שלמה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מלי25/08/2009שירי שלום
תודה רבה על העידוד. היום היינו בבדיקות טרום ניתוח בבי"ח וגם שם עודדו והמליצו בחום לקחת את הילד ליום הלימודים הראשון ורק בצהריים להגיע לבי"ח לאשפוז.
יש לנו גם בת גדולה יותר, בת 11, שעולה לכיתה ו' ונראה לי שבאמת עדיף לשלוח את שניהם ליום הלימודים הראשון.
תודה מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)