פחד אצל ילדה בת שנה ו10חודש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד אצל ילדה בת שנה ו10חודש
    טוביה
    24/08/2009

יש לי ילדה היא בת שנה ו10 חודש
    היא מאוד חכמה ואני לא סתם אומר את זה
    אבל יש לה הרבה פחדים כמו:
    היא לא מוכנה ליכנס לבריכה גדולה היא בוכה ומשתוללת,
    אבל אם אני עושה לה בריכה קטנה בבית של מטר על מטר אין לה בעיה.
    פעם כאשר לקחנו אותה למופע בהתחלה לא היתה לה בעיה אבל ברגע שהתחילו ליתקבץ הרבה אנשים היא התחילה לבכות ולא הפסיקה עד שהלכנו משם
    לפעמים גם במעליות היא פוחדת
    ויש עוד פעמים שהיא מתחילה לפחד כך סתם

מה לעשות?, איך אפשר לפתור את זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/08/2009

טוביה שלום,
    ראשית יופי שאתה רואה את מעלותיה של בתך.
    הפחדים שאתה מתאר הם חלק טבעי מההתפתחות, וילדים (ומבוגרים) נבדלים זה מזה בעוצמת הפחדים ובתוכנם. אם תחשוב על כך מבחינה אבולוציונית, הבת שלך פוחדת ממצבים בהם עלולה להיות סכנה - בריכה בה אין לה שליטה, התקבצות המון וכדומה.
    חשוב לכבד את הפחד ולא להכריח אותה לעשות דברים שניתן להימנע מהם (אתם חייבים להשתמש במעלית מן הסתם, אבל אין חובה להיכנס לבריכה הגדולה). במקביל, נסו לחשוף אותה בהדרגה למצבים קלים יותר של הדבר ממנו מפחדת, או להפוך זאת למשחק - למשל במעלית לתת לה ללחוץ על הכפתורים, להיכנס לבריכת פעוטות או לשבת על השפה ולשכשך את רגליה בלבד, וכדומה. כמו כן, כדאי לבדוק האם היא חוששת במיוחד כשהיא עייפה או רעבה, ואז לחשוף אותה למצב המפחיד כשהיא רגועה יותר, וכדומה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו