מיניות בגיל 5 -מתי הגבול נחצה??

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מיניות בגיל 5 -מתי הגבול נחצה??
    שירן
    25/08/2009

שלום רב,

אני אמא ל-2 ילדים : בן בכור בגיל 5.5 ובת בגיל 3. בזמן האחרון הם מרבים במשחקי דמויות- "אבא ואמא" כמו שהם קוראים לזה, העניין הוא שבני התחיל לגלות ככל הנראה את המיניות בגופו וכמובן גם את סקרנותו. עד כאן זה בסדר מבחינתי, אך תפסתי את שניהם "על חם" כשהוא מעליה, פעם אחרת הוא ביקש ממנה ככה יםה להוריד את התחתון, המבטים שלו כל כך נועצים כשאני מלבישה אותה או מקלחת אותה.
    אני חייבת לציין שהבית הוא בית מאוד חם אוהב ופתוח- התקשורת עם ילדיי היא מדהימה והייתי רוצה לשוחח עימו ולהסביר לו מעבר ל"גופי ברשותי" ואני מחליט לעצמי בעצמי" ומבלי לדכא את המיניות- אני יודעת שבגיל הזה הנושא רגיש ולא כדאי לסרס אותו מינית שחלילה לא יפגע בו בעתיד.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקרנות מינית

זהורית אסולין שמחון
    26/08/2009

לשאלת מתי הגבול נחצה - כאשר פער הגילאים הוא מעל לשנתיים סקרנות מינית היא טבעית כשהי מתרחשת בין ילדים בני גיל דומה. יתכן שביתך נענית למשחק כי היא אוהבת את אחיה הגדול רוצה לרצות אותו ולא בהכרח מבינה את משמעויות הדברים. גבול שני הוא כשהדברים נעשים בכפייה. וגבול שלישי כאשר ישנן התנהגויות מיניות שאינן תואמות גיל ואז יש לבחון מהיכן הן מוכרות לילד (בקשה למצוץ איבר מין, חדירה וכולי). לגיל של בנך יש לא מעט ספרים והצגות שמדגישות את המסר שברצונך להעביר לו. יש הצגה טובה שנראת נדמה לי גופה של יעל של יעל פרידלר. אפשר עד שתהיי רגועה לבקש לא לסגו את החדר שם משחקים. אפשר גם לשוחח איתו מדוע עולה על אחותו (האם נחשף בטלווזיה או בבית לאקט של קיום יחסים?) יתכן שהוא מוצף מזה וגם הוא אינו מבין את המשמעות וזה מבחינתו ביטוי של אהבה- מה שנכון. אם הם מתקלחים ביחד אולי בשלב זה כדאי להפריד. כשאני קוראת את התשובה שכתבתי לך אני חוששת שהיא עלולה להבהיל אותך יתר על המידה אולי נסחפתי. אני חושבת שקה להתייחס לכך בתשובה קצרה באינטרנט אם תרצי להרחיב אשמח לתת מענה טלפוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוהרית

שירן
    26/08/2009

זוהרית,

אני מעלה חיוך על פניי כרגע כיוון שגם אני הרגשתי בזמן שכתבתי את שאלתי שאולי קצת הגזמתי ואני חייבת להודות שקצת חששתי.

תודה רבה על תשובתך המקצועית, אני נהנת מכן כל פעם מחדש- לקחתי לתשומת ליבי וכמובן שאני עם יד על הדופק.

המשך יום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי

זהורית אסולין שמחון
    28/08/2009

אי שמחה לשמוע שיכלת לקחת מהתשובה מבלי להכנס לפאניקה. שתהיה לך ולילדיך שנה טובה והסתגלות רגועה במסגרות החינוכיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו