מה לעשות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה לעשות?
    דנה
    25/08/2009

אני בת 16 אני לא יודעת מה לעשות
    זה התחיל לפני חודש בערך אמא שלי פשוט השתנתה היא נעשתה עצבנית והיא מאשימה אותי כמעט בכל דבר כל הזמן צועקת עליי אפילו אני אני מתנהגת בסדר .
    אמא שלי היא אם חד הורית ואנחנו 3 ילדים(היא התגרשה מבעלה השני די באשמתי כי הוא נגע בי ) אני מבינה שקשה לה אבל להוציא את זה על הילדה שלה ? . אני באמת מנסה להיות ילדה טובה ולעזור אבל אני לא תמיד יכולה או מספיקה לעזור כי אני הרבה לא בבית .
    היא אמרה לי שהיא לא מוכנה לפרנס אותי והיא לא תביא לי כסף עד שאני לא יעבוד ( אני מדריכה לומדת ועכשיו גם צריכה לעבוד ) והיא באמת לא נותנת לי כסף וזה קשה כי אני כמעט לא בבית ואני צריכה מידי פעם לקנות אוכל .
    לפני שבוע בערך אמרתי לה שהיא נותנת לי תחושה שאני כמו עול עלייה ואמרתי לה שאני רוצה לעבור לאבא שלי וכל מה שהיא אמרה לי שאני טיפשה בלי להגיד משו על זה שאמרתי שאני עול עלייה ולהגיד שזה לא נכון .
    אני באמת לא יודעת מה לעשות אני מגיעה למצב שאני כמעט כל יום בוכה ואני כבר לא יודעת למי לפנות כי מצד אחד ממש רע לי ואני רוצה לספר לאבא שלי ומצד שני אני לא רוצה להגדיל את המצב למשהו יותר מסובך ממה שעכשיו .
    מה לעשות? חשוב לציין שניסיתי לדבר איתה וזה ניגמר בצעקות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יחסים עם אמא

זהורית אסולין שמחון
    26/08/2009

לדנה זה שאת פונה לפה וזה שניסית לשוחח עם אימך מעידים על כוחותייך. הגירושים של אימך ומצבה אינם באשמתך אלא בגלל גבר סוטה שלא שלט ביצריו ואת עשית את הדבר הנכון וכך גם אימך שבחרה להוציאו מהבית להאמין לך ולהגן עליך. מאד יכול להיות שאימך בתקופה קשה וזה יוצא בעיקר עליך. תקופת החופש הגדול היא בכלל גורם לחץ נפשי וכלכלי להרבה הורים בטח אם אחייך קטנים ממך. אולי בגלל שאת הגדולה זה יוצא בעיקר עלייך ולא על האחים שלך . אני מציעה למצוא את אמא בזמן רגוע ושקט אולי אפילו לצאת מחוץ לבית ולומר לה את מה ששיתפת פה בכנות. שאת יודעת איזה קשה זה להיות אמא חד הורית, איזה אומץ היא היתה צריכה כדי להתגרש מבעלה השני וזאת כדי להגן עלייך, איזה חיים קשים והתמודדויות קשות יש לה. את גם מאד רוצה לעזור לה אבל לא בהכל את יכולה. אפשר לחשוב יחד איך לשנות את המצב האופציה לגור אצל אבא לא צריכה להאמר כהקנטה, אלא כאופציה שאולי תקל כלכלית ובעוד רבדים. אופציה נוספת היא פנימיה. יש את מערך הפנימיות של עליית הנוער שמסייעות כלכלית למשפחות שזקוקות לכך. בכל מקרה אל תשארי עם התחושות הללו לבד שתפי את אביו לא במטרה שיתערב אלא שיעזר לך לחשוב מה לעשות. שתפי את יועצת בית הספר או אולי חברה קרובה של אמא שיכולה לתווך בינכן בשיחה.

המון המון בהצלחה ויישר כוח על היוזמה לפנות לפה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו