מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה להורים גרושיםאתי26/08/2009
היי
אני אמא לילדה בת 5
אני נשואה בשנית מזה חצי שנה
לאחרונה ביתי למדה משהו חדש. כל מה שלא נראה לה היא אומרת לי שלא טוב לה בבית והיא רוצה ללכת לאבא. כמובן שאני מאוד נעלבת כי אני משתדלת לרצות אותה בהכול.
יש מצבים שאני עונה לה שאין לי שום בעיה והיא יכולה ללכת וכמובן שהיא חוזרת בה
האם עליי להתעלם??? האם עליי לכעוס???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושים
זהורית אסולין שמחון26/08/2009אני יודעת שקשה לתת הוראות לרגשות, אך בעיני לא תגובה של כעס היא נכונה וגם לא תגובה של התעלמות. ביתך זיהתה אצלך נקודת תורפה ובכלל כל נושא הגירושים הוא קשה לעיכול לילדים בטח לילדים צעירים. אני חושבת שכשביתך אומרת לך זאת את צריכה להבין מכך דברים אחרים אולי בכך היא מתכוונת לומר לך שמשהו קשה לה , לא טוב לה, שהיא מרגישה לא בטוחה במקומה בטח לאחר הנישואים החדשים. אולי היא מעוניינת לבדוק כמה המקום שלה בבית בטוח ושתמיד תרצי אותה איתך לא משנה מה תאמר ומה תעשה. ואולי היא בודקת כמה את ואביה עדיין עובדים בתאום ובקשר כהורים ושזו החלטה משותפת של שניכם שהיא תגור אצלך. נראה שחווית הגירושים היא פצע פתוח לשתיכן, והכי טוב שתנסי לטפל בעצמך וכך תוכלי להקשיב לקשייה מבלי לכעוס ומבלי להעלב., אלא לעזור לה במצוקתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אתי26/08/2009זהורית היי
יש לציין שביתי מרגישה בטוחה בבית והיא מאוד אוהבת להיות בבית והיא מצאה את מקומה בבית.
ביתי ובעלי מסתדרים טוב יחד .
בכל פעם שהיא חוזרת מסוף שבוע עם אבא שלה היא נכנסת מלאה בגעגועים אליי לבעלי לחדר שלה
למשחקים שלה .
והרבה פעמים שאנחנו נכנסות הביתה אחרי יום עבודה היא אומרת שיש לנו בית כייפי
יש לי מין תחושה שהיא הבינה את כל עניין הגירושים והיא פשוט משחקת עם זה איך שמתחשק לה
היא יודעת שהיא פוגעת בי .
יש לציין שהיא חוזרת מאבא שלה היא לא מספרת עליו שום דבר היא עונה לי "לא בא לי לדבר על זה" ואני מרפה ממש לא לוחצת עליה
אבל עליי היא כן מספרת לאבא שלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירושים
זהורית אסולין שמחון28/08/2009אם את מרגישה שזה ניסיון לפגוע בך אז נסי להבין מדוע היא רוצה לעשות זאת? אל תתני לה להעליב אותך אלא ראי זאת כדרך לומר לך משהו שהיא לא יכולה לומר. גם לגבי כך שאינה רוצה לספר על הביקורים בבית אביה אולי חוששת שזה יעליב אותך אם תספר שהיא נהנתה שם. ילדים להורים גרושים סובלים פעמים רבות מקונפליקטים של נאמנות. ככל שהיא תחוש שאת פחות פגיעה ורגישה מול עלבונותיה והצהרותיה היא תאמין בחוזקך הנפשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)