מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדים מוזרים של ילדה בת 11חוה27/08/2009
שלום לך,
אני אמא +3 לילדה בכורה בת 11 .
היא תלמידה מצטיינת בעלת חוש הומור מפותח ובוגרת מאוד .
בזמן האחרון בכללי היא חושבת מה יהיה בעתיד ב עוד 100 שנה כשאני ובעלי לא נהיה , חושבת על פחד ממוות בקרב בני המשפחה. בוכה המון (בשבוע האחרון).
כשאני שואלת אותה מה קורה (אנחנו משפחה שמאוד מדברת על הכל ולא שומרים כלום בבטן)
היא עונה שלי שהיא לא יודעת מה קורה לה והיא רוצה לדבר עם יועצת ביה"ס (אין לי שום בעיה
עם זה). אולי היא ראתה תוכנית מסויימת או קראה משהו בעיתון?
הבכי התחיל לפי דעתי כאשר פרסמו על שפעת החזירים (היא אסטמתית) ונושא של חוסר החיסון בישראל , היא בהיסטריה גדולה. הסברנו לי מה המחלה הזו (אמי היא אחות בי"ח).
בכל זאת הבכי ממשיך....
מה לפי דעתך קורה לה? לאן לגשת?
היא כבר נמצאת שבועיים אצל סבתא (כי אני עובדת) , בוכה שהיא מתגעגעת מאוד , הבטחתי שהיום אני מחזירה אותה הביתה. אולי הכל זה געגועים?
תודה לך על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
זהורית אסולין שמחון28/08/2009את העלת נקודה מאד חשובה וזה הגעגועים. ככל שאתם רחוקים מהעין החרדות לגביכם גוברות. הנוכחות של ההורים מעניקה פעמים רבות שקט ובטחון. יפה שהיא רואה ביועצת אופציה להעזר בה ושאת מאפשרת זאת. אני יכולה לשער שקיימים עוד גורמים שיכולים להגביר את חרדות המוות. האחת זה כל הארועים שקרו במהלך החודשים האחרונים של אלימות ורצח ששומטים כל קרקע של תחושת בטחון שאם אעשה כך וכך לי זה לא יקרה. האב שנרצח בטיילת רק בגלל שהעיר לאלו שהתגרו בבתו, הילדה שנרצחה רק בגלל סכסוך בין הוריה האשה שנרצחה ע"י שוכר הבית כל אלו ועוד בהחלט מציפים את ילדינו בתחושה של בלבול וכאוס ושקה לבטוח במשהו או במישהו. שלישית החופש הגדול והמסגרת הרופפת וחוסר השגרה מגבירים חרדות אצל ילדים רבים. עודדי אותה לשוחח על כך עם מי שתחוש בנוח. נסי לבדוק אם הארועים האחרונים הגבירו את מצוקתה. ואם הדבר ימשיך אז תבדקו יחד עם היועצת איך כדאי להמשיך ולטפל בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)